Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zgrajenih več kot 24 kilometrov kanalizacije

Log - Dragomer, 5. december 2022 – Centralna čistilna naprava Log - Dragomer že poskusno obratuje, nanjo pa je vsak dan priklopljenih več objektov. Najprej so na novo kanalizacijsko omrežje s čistilno napravo začeli priklapljati objekte v osrednjem Dragomerju. Občane bo o možnosti priklopa obvestila vrhniška komunala.
Novozgrajena čistilna naprava Log - Dragomer je 10. oktobra začela s poskusnim obratovanjem. »JP Komunalno podjetje Vrhnika je začelo s postopkom obveščanja krajanov na območju osrednjega Dragomerja o operativnem začetku izvajanja priključkov objektov na javno sanitarno kanalizacijo. Trenutno potekajo aktivnosti JP KP Vrhnika na ogledih mest priključevanja po predanih vlogah krajanov za soglasja in pregled upravljalca pred zasipom priključka skladno s spoštovanjem vrstnega reda postopkov,« so nam pojasnili na Občinski upravi Občine Log -Dragomer.

Ob poskusnem obratovanju bodo preverili obratovanje naprav in delovanje čistilne naprave. Po koncu tega obdobja pa naj bi se izkazalo, da naprava delujejo zanesljivo in v stabilnih pogojih.

Osrednja čistilna naprava v času poskusnega obratovanja ne bo obratovala s polno zmogljivostjo, saj bodo nanjo postopoma priklapljali objekte. Najprej bodo na vrsto prišli lastniki nepremičnin, ki živijo v osrednjem Dragomerju, nato bodo nanjo priklapljali še ostale dele občine. Obvestila o začetku poskusnega obratovanja in operativnem začetku izvajanja priključkov objektov na javno sanitarno kanalizacijo bo prebivalcem poslalo KPV.

 

Zgrajene 14,9 km vakuumske in 9,2 km gravitacijske kanalizacije

Tudi gradnja kanalizacijskih kanalov je v zaključni fazi. Dela še naprej potekajo na planu. Hidrotehnik je novembra preplastil Cesto Dolomitskega odreda od hišne številke 3 do hišne številke 28. Decembra pa naj bi asfaltno preobleko dobile še Loška cesta (10a do 10e) ter Vrstna cesta in Cesta v Lipovce. »V decembru 2022 bo izvajalec Hidrotehnik izvajal dela na vakuumski  kanalizaciji v območju od Barjanske ceste HŠ 8 do Barjanske ceste HŠ 4A in v nadaljevanju s pripadajočim podbojem pod avtocesto,« so nam povedali na Občini. Izvedeli smo še, da se zaključujejo tudi dale na primarnem kanalu vakuumske kanalizacije ob sočasnem polaganju vodovoda, plina in telekomunikacijsko omrežja T2 na trasi  regionalne ceste v območju kolesarske steze in pločnika od naselja Rosovč v smeri Lukovice do območja naselja Mole.

V zaključni fazi so tudi dela na Lukovici, kjer so delavci Trgograda novembra izvajali dela za pripravo na asfaltiranje Partizanske poti, Poti na Tičnico, Doline, ulice v Jami ter ceste Pod gradom. Omenjene ceste naj bi asfaltno preobleko dobile še pred koncem leta. Sicer pa naj bi v najbolj prazničnem mesecu začeli z izvedbo gravitacijske kanalizacije tudi na območju ulic Na pobočju 1 do 22 in 16 do 12 ter na območju ulice Pod gradom od hišne številke 19 do 30.

 

Foto: OU

Vesna Lovrenčič

Oglejte si tudi