Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vrtci od ponedeljka delno zaprti

Vrtci bodo naslednji teden zaprti, še vedno pa bo poskrbljeno za otroke tistih staršev, ki ne bodo našli »nobene druge možnosti varovanja« in za starše, ki »opravljajo nujne, za državo in družbo potrebne dejavnosti in poklice. Odločitev je v rokah županov. V vrtcu Log – Dragomer se že dopoldan začeli preverjati koliko staršev bi v naslednjem tednu potrebovalo nujno varstvo.

V ponedeljek se delno zapirajo vrtci. »Za starše, ki morajo v naslednjem tednu delati, delodajalec pa jim dela ne more omogočiti na daljavo, lahko župani sprejmejo sklep, s katerim določijo izjemo od zaprtja vrtcev in organizirajo delovanje vrtca v minimalnem obsegu, ki je namenjen samo staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Pri odločanju o izjemah je treba upoštevati trenutno epidemiološko stanje  v občini in dosedanje epidemiološko stanje v vrtcu, prav tako pa tudi vse predvidene ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje,« so danes sporočili z vlade. Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je dodatno pojasnila, da bodo o tem, za katere otroke bo zagotovljeno varstvo, odločali župani. Ti bodo tako odločali, kateri vrtci in v kakšni obliki bodo odprti. Starši bodo morali nekako dokazati, da varstva ne morejo zagotoviti, je še povedala ministrica. To so po njenih besedah predvsem »zaposleni, ki opravljajo nujne, za državo in družbo potrebne dejavnosti in poklice, da lahko nemoteno živimo dalje«. 

O tem kako bodo varstvo organizirali na Občini Log – Dragomer smo govorili z županom Miranom Stanovnikom. Ta nam je pojasnil, da so v vrtcu že začeli s preverjanjem potreb za zagotovitev vartva v prihodnjem tednu. »V občini bo za določeno število otrok potrebno organizirati varstvo. Z ravnateljico sva o tem že govorila in zadeve tečejo. V vrtcu so že začeli preverjati kakšne so potrebe, vsi na položajih vedo kaj morajo storiti,« nam je pojasnil župan, ki je še dodal, da bodo delovali v skladu z usmeritvami vlade. Točno število otrok za katere bodo organizirali varstvo še ni znano. 

 

V. l. 

Oglejte si tudi