Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Stara šola ima uporabno dovoljenje

Log - Dragomer, 7. februar 2020 – Upravna enota Vrhnika ga je izdala v začetku februarja. Do sredine tega meseca naj bi oddali vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja za spremembo namembnosti objekta z umestitvijo ambulante in lekarne v pritlične prostore, nato pa do izvajalec Delta skupina začel z deli.
Revitalizacija objeta Stare šole je že skoraj končana. Tehnični pregled je uspešno opravljen, objekt ima tudi že uporabno dovoljenje, izvajalec Delta skupina d. o. o. pa objekt pripravlja na primopredajo. A še preden se bo to zgodilo, bo moral izvajalec izvesti še dela v prostorih načrtovane ambulante in lekarne. 

Trenutno projektant Savaprojekt d. d. pripravlja dokumentacijo za spremembo namembnosti objekta z umestitvijo ambulante in lekarne v pritličje ob izpopolnjevanju DGD in PZI projektov. Vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za spremembo namembnosti naj bi oddali v prvi polovici februarja. »Po pridobitvi gradbenega dovoljenja bo izvajalec Delta skupina aktivno pristopil k izvedbi in zaključku vseh del v prostorih lekarne in ambulante,« še dodajajo na Občini.

Sicer pa je projekt sofinanciran v okviru programa Evropska kohezijske politike, kjer so definirani in potrjeni roki, so nam pojasnili na Občinski upravi ter dodali, da so vse roke dosledno spoštovali in do konca lanskega leta pripravili zahtevke za Ministrstvo za infrastrukturo s predajo poročila o zaključku operacije.

 

V. L., Foto: V. L. 

Oglejte si tudi