Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
2°C
PON.
13°C
2°C
Oceni objavo

Olimpijske igre na OŠ Log - Dragomer

Misel je prišla, se oblikovala v besedo, roka jo je zapisala na papir in udejanjila športni dan Olimpijske igre na OŠ Log - Dragomer.
V četrtek, 7. aprila, in petek, 8. aprila, smo s pomočjo zavzetih učiteljic in učiteljev naše šole ter nadobudnih učenk in učencev izvedli športni dan Olimpijske igre. Prvi dan so ga imeli učenci 1. triletja, drugi dan učenci 2. triletja in podružnične šole Bevke.

V posebno čast in veselje nam je bilo, da smo v naši sredi lahko pozdravili cenjena predstavnika Olimpijskega komiteja Slovenije g. Miroslava Cerarja in g. Aleša Šolarja, vrhunska slovenska športnika go. Mojco Rode in g. Mitjo Petkovška, župana občine Log - Dragomer g. Mirana Stanovnika, podžupana občine Log - Dragomer g. Simona Strgarja.

Dogodka sta bila nagrada vsem nam, ki smo skozi projekt Pišem z roko razmišljali, govorili, pisali, risali, oblikovali z roko na temo Zimske olimpijske igre Peking 2022.

Dan smo začeli z uvodno prireditvijo, na kateri so si kultura, vrednote in šport podali roke. Po uvodnih pozdravih ravnateljice ge. Mihaele Mrzlikar, pomočnice ravnateljice ge. Nine Ciuha Cerkovnik, župana g. Mirana Stanovnika ter podžupana g. Simona Strgarja nas je v kitajščini pozdravila ga. Petra  Šabič Sušec in nam povedala nekaj povedi povezanih z olimpijskimi igrami v Pekingu v kitajščini. Učenci so v kratkem programu predstavili svoje ustvarjalno delo in izdelke. Skupina tolkalistov in otroški pevski zbor, oba pod vodstvom ge. Mojce Lorber, sta popestrila program z glasbenimi vložki. Podrobno smo spoznali g. Mira Cerarja, ki je predsednik Slovenske olimpijske akademije in ustanovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije, g. Aleša Šolarja direktorja oddelka Slovenske olimpijske akademije in evropskih projektov, g. Mitjo Petkovška dvakratnega svetovnega prvaka in štirikratnega evropskega prvaka na bradlji, go. Mojco Rode vrhunsko slovensko ritmično gimnastičarko. Vsi gostje so nas nagovorili in v nas obudili duh olimpizma, ki se odraža skozi vrednote prijateljstva, odličnosti in spoštovanja. Ob poslušanju olimpijske himne s slavnostnim mimohodom olimpijske zastave in bakel smo otvorili športni program g. Mitje Petkovška in ge. Mojce Rode. Sestri Nastja in Mia Podvratnik sta predstavili prvine ritmične gimnastike. Z olimpijskim kvizom so si vsi oddelki prislužili plišasto maskoto Foksija.

V drugem delu športnega dne je sledilo delo po postajah. Po pet učencev hkrati je hodilo z dolgimi smučmi, streljali so z lokom, ciljali so z žogicami v tarčo, igrali so štafetne igre, metali so vortexe, hodili so s hoduljami in metali obroče na količek. Ob zaključku aktivnega dela športnega dne so se oddelki med seboj pomerili še v vlečenju vrvi.

Iskreno se zahvaljujemo vsem gostom, ki so nas obiskali. Zahvaljujemo se jim, ker so nam pomagali ustvariti utrip njihovega doživljanja športa in olimpijskih iger ter so z nami delili svoje izkušnje, znanje in pričevanja.

Preživeli smo dva zares posebna dneva. Bilo je nepozabno.

 

Vodji projekta Pišem z roko in športnega dne Olimpijske igre Klavdija Turk Suka in Janja Zadnikar

 

 

 

 

Oglejte si tudi