Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Drage občanke, spoštovani občani!

Verjamem, da se bomo, ko boste brali moje misli zapisane v tem stolpcu, že vsi srečevali z bolj vzpodbudnimi dnevnimi novicami kot trenutno in bomo pogledovali nazaj kot na nočno moro, ki nam je prinesla zelo pomembna spoznanja.

V teh edinstvenih časih se zavedamo kako smo ranljivi in lahko na trenutke tudi nebogljeni. Še včeraj smo govorili kako je Kitajska daleč in Italija za mejo, danes pa z vso resnostjo ugotavljamo kako majhen je svet. Zelo majhni smo tudi mi kot posamezniki in v celotnem sistemu nepovezan posameznik na poti do rešitve krize skoraj ne šteje. Še kako zelo pa smo močni, ko se povežemo in usklajeno ter pravilno vodeno delujemo za dosego skupnega cilja, smo pa v naši zgodovini že večkrat dokazali.

V tem pisanju se ne bom dotikal komentarja uradnih organov in institucij, ker mislim, da vsi delujejo glede na razpoložljive možnosti po svojih najboljših močeh.  

Želim izraziti veliko mero ponosa in spoštovanje in seveda iskreno zahvalo do tistih mnogoštevilnih , ki me dnevno kličete in ponujate vsestransko, medsosedsko in nesebično prostovoljno pomoč pomoči potrebnim sosedom. Vse to kaže na to, da se v našem kraju znamo povezovati tudi takrat, ko za to v ospredju ni osebnega interesa.

Danes, ko pišem te vrstice je situacija glede novega korona virusa še izredno resna kar terja od vsakega posameznika trezno in odgovorno ravnaje ne glede na to ali je za neupoštevanje predpisov predpisana kazen ali ne. Na vsakem koraku ravnajmo tako kot, da so okrog nas vsi bolni mi pa edini zdravi kar pomeni, da postopajmo tako, da izločimo vse možnosti okužbe in prenos le te na druge. Virus je med nami in to še kako realno! Tudi, če v naši bližini ni zaznati  trenutnih znakov bolezni, to še ne pomeni, da smo vsi zdravi zato ostanimo doma in izkoristimo mogoče še neizkoriščeni potencial druženja znotraj lastne družine tudi na dolgi rok. Presenečeni boste nad rezultati.

Naj nam bo cilj, da v težki in odgovorni tekmi ostanemo ena izmed redkih občin brez primera okužbe z novim korona virusom. Glede  na vaša optimistična, pozitivna in odgovorna ravnanja in reakcije verjamem, da smo tako močno povezani in trdno odločeni, da nam skupaj uspe premagati tudi ta izziv.

Krepite svoje zdravje!

                                                     

Miran Stanovnik, vaš župan

 

Oglejte si tudi