Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Spoštovane, spoštovani

Pa je spet za nami nekaj tednov delnega odrekanja, dela in šolanja od doma. Sliši se zelo enostavno, vendar niso zadeve niti blizu tega. Na vsakem koraku se srečujemo z omejitvami, ki nas ne osrečujejo in posledice takega stanja so lahko nepredvidljive, ljudje nepričakovano zelo neprimerno reagiramo na povsem običajne in vsakodnevne dražljaje, ki jih v preteklosti niti nismo zaznali.

Menim, da je še vedno čas, da izrazimo iskreno medsebojno sočutje do naših bližnjih in sosedov, ki sami ne vidijo dovolj kvalitetnega cilja, za katerega bi se bilo vredno še bolj potruditi. Večkrat se jim pogled usmeri v tla in je pokončno dvignjena glava in primerno samospoštovanje le še preteklost.

Prepričan sem, da smo lokalna skupnost, ki si malodušja ne zasluži. Niti eden izmed nas si ne zasluži tega, da bi v teh zahtevnih časih ostal v lastni tiski pozabljen in brez potrebne opore in iskreno izražene vzpodbude.

Veliko vas srečujem na dnevnih sprehodih v naravo, kjer si nabirate potrebno energijo in odganjate morebitne znake negativnih misli in pomislekov v koristnost vseh zapovedanih ukrepov.

Ob takih spoznanjih se vedno znova seznanjam z dejstvom, da imamo v naših soseskah resnično velik socialni potencial, kar me navdaja z velikim optimizmom.

Največ, kar lahko storimo zase in naše bližnje, je, da poskrbimo za redno gibanje in to, če je le mogoče v naši prelepi naravi, ki nas obdaja. Prosim vas, da še bolj na široko odprete oči in s prijaznostjo pozitivno vplivate na predse zazrte sosede, ki verjetno potrebujejo kakšno vzpodbudno besedo. Ne čakajte, da bo namesto vas to opravil nekdo drug. V svoji okolici delujte človekoljubno in prijazno in hitro boste zaznali pozitive učinke tudi pri sebi. Ko se pa enkrat v nas začne kopičiti strast po uspehu in doseganju ciljev, nas pa nič več ne more ustaviti, da se ne znebimo te nadloge, ki se ji pravi novi korona virus, pa naj bo pot do tja še tako težka in zahtevna.

Za vse kar ob upoštevanju varnostnih ukrepov opravite dobrega za sočloveka se vam iskreno zahvaljujem in vas vzpodbujam, da s tem nadaljujete.

Zavedajmo se, da zdrav duh v našem telesu močno krepi tudi naše fizično zdravje in posledično izboljšuje tudi splošno stanje v vsej naši družbi.

Ostanite zdravi. 

 

                                                                                                       Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi