Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Spoštovane, spoštovani!

Iskreno verjamem, da mesec mladosti prinaša le še spomine na zelo ostre ukrepe in našo enotnost v premagovanju izzivov ob pojavu novega korona virusa. Ob tem naj ponovno izrazim svoje občutke zahvale in ponosa za vašo držo in sodelovanje, da smo skupaj in odgovorno naše okolje ohranili skoraj nedotaknjeno.

Tudi v prihodnje nas čaka vrsto izzivov, saj se naše življenje počasi normalizira in se vrača v že utečene tirnice. Naj nas ne zavedejo optimistične ocene in mogoče blage napovedi glede pojava okužbe. COVID-19 je tu in bo glede na rezultate prekuženosti še nekaj časa prisoten. Tudi v prihodnje delujmo sproščeno, a visoko odgovorno, predvsem, ker so pred nami bolj veselja polni meseci, vsaj kar se tiče otrok. Za gospodarstvo tega ne bi mogel reči.

Na vsakem koraku bomo še vedno lahko opazili posledice pandemije, ki naj nam bodo blagi opomnik in usmeritev, da je še vedno treba biti pozoren na ljudi, ki potrebujejo našo pomoč in jim po svojih močeh nesebično pomagati.

V našem okolju imamo v tem obdobju kar nekaj vzrokov za zadovoljstvo in veselje, saj bomo v dneh, ko obeležujemo ustanovitev lastne občine priča podpisa tako dolgo pričakovane pogodbe za izvajanje del za izvedbo kanalizacijskega omrežja in čistilne naprave, česar brez evropskih in državnih sredstev zagotovo ne bi zmogli. Narava in naši nasledniki nam bodo hvaležni. Kmalu bodo zabrneli tudi gradbeni stroji, zato ob tej priložnosti prosim za nekaj strpnosti, saj zna biti kdaj to tudi moteče za našo vsakdanjo rutino.

Novo urejene prostore dobiva tudi občinska uprava, zdravnik in lekarniška dejavnost in to v objektu stare šole na Logu, kar ima tudi visoko zgodovinsko in kulturno vrednost, saj z nepovratnimi sredstvi države posredno zagotavljamo tudi varovanje naše dediščine.

Smo torej priča nekaterim pomembnim mejnikom v razvoju naše lokalne skupnosti in zato imamo vzrokov za zadovoljstvo več kot dovolj.

Za praznovanje in veselje ob naših skupnih dosežkih v teh okoliščinah žal ne bo priložnosti, bomo pa seveda kar se tega tiče vse nadoknadili v zato bolj primernih časih predvidoma v zgodnji jeseni.

Ob prihajajočem občinskem prazniku naj povem, da bodo tudi nagrajenci in dobitniki priznanj občine tega deležni v kasnejšem terminu, ko bo ozračje za druženje bolj primerno, kljub temu pa jim že danes izrekam iskrene čestitke in zahvalo za ves prispevek k razvoju našega okolja v širšo korist vsem občankam in občanom.

 

Srečno tudi v prihodnje občina Log - Dragomer!

Ostanite vedri in zdravi,

 

Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi