Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Zadnji dnevi in tedni mnoge navdajajo z nelagodnostjo, negotovostjo in občutkom nemoči. Ne moremo mimo dejstva, da je novi korona virus med nami in to z mnogo več okuženimi kot spomladi, ko je bila razglašena pandemija in so nas spremljali ostri ukrepi za zajezitev napredovanja okužb. Tudi takrat je bilo za nas vse novo, drugače pa je danes, ko nam okužbe že trkajo na naša domača vrata, šolo, vrtec in posegajo dobesedno v naš vsakdan.

Nobena skrivnost ni, da smo se vsi malo preveč sprostili in še danes se je le malokdo pripravljen odpovedati družinski rojstnodnevni zabavi ali pa čisto preprostemu druženju, kar pa lahko ob neupoštevanju osnovnih ukrepov in priporočil za umirjanje okužb zelo škodljivo vpliva na naše zdravje kot tudi na zdravje naših najbližjih. Naj nas ne zavedejo relativno nizke številke umrlih, saj  te lahko s prihajajočo zimo zelo hitro narastejo.

Prihaja čas, ko se bo veliko aktivnosti iz zunanjih površin preselilo v notranje prostore. V mislih imam tako rekreacijske, športne kot tudi kulturne in drugačne aktivnosti, ki nas povezujejo in krepijo naš zdrav duh v krepkem telesu. Zavedajmo se, da imamo za rekreacijo tudi pozimi veliko drugačnih možnosti in raje izkoriščajmo naravne danosti, ki nam jih ponuja naše bivalno okolje.

Spoštovane in spoštovani naj vam povem, da tudi pripadniki sil za zaščito in reševanje vsak na svojem področju in okolju delujemo tako, da bo škodljivih posledic za skupnost karseda malo. Osebno razumem, da ima vsak posameznik, ki se kakorkoli sreča z okužbo COVID-19 zelo mešane občutke, ki niso prijetni. Ocenjujem, da sistem deluje celovito, strokovno in marljivo, vendar tudi verjamem, da imamo v takih primerih drugačna pričakovanja, kot smo jih imeli pred okužbo.

Ob tej priložnost se želim zahvaliti vodstvu naše osnovne šole, za odločno ravnaje in spoštovanje vseh pravil postopkov tako v fazi preprečevanja kot v fazi zajezitve širjenja okužbe, saj vemo pred kako odgovornimi nalogami in izzivi se nahaja osebje v takem delovnem okolju. Sprotne usmeritve in opisi posameznih za naše okolje potrebnih ukrepov si na njihovi in spletni strani naše občine lahko ogledate in preberete tudi tisti, ki nimate šoloobveznih otrok. 

Za svoje zdravje lahko največ storimo sami, zato ravnajmo skrajno odgovorno in ponovno dokažimo, da skupaj resnično zmoremo.

Želim vam vse dobro.

 

Miran Stanovnik, vaš župan 

Oglejte si tudi