Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani

Pred nekaj tedni sem pisal o tem, kako naj poskrbimo, da bodo naši mladi junaki varno prihajali v šolo in iz nje, danes se pa že spogledujemo s tem, kje bomo preživeli skupne proste dni v času krompirjevih počitnic. Čas resnično hitro beži in zato je še bolj treba, da ga primerno izkoristimo. Časa imamo načelno vsi enako, razlika je le v tem, kako ga izkoristimo in ali smo ob tem zadovoljni. Upam, da vsak od vas svoj čas koristno izkorišča. Zadnje čase z veseljem opažam, da se v našem okolju krepi občutek identitete in da vas vedno več želi prispevati svoj delež k temu, da bi se v naši butični občini vsi še bolje počutili, se med seboj poznali in temu primerno ustvarili tudi nekakšno medgeneracijsko sinergijo. Mislim, da smo na dobri poti k temu, da presežemo lastnosti klasičnega spalnega naselja in skupaj ustvarimo bogate pogoje za sobivanje in bomo tudi po tej plati sodobna občina, ki bo marsikomu za vzgled.

Ob tej priložnosti se moram vam vsem ponovno zahvaliti za to, da z vso svojo strpnostjo sodelujete pri gradnji osnovne infrastrukture, saj vam gradbena dela nemalokrat posegajo v intimno območje vašega doma in motijo vaš mir in rutino. Lepo je čutiti vašo pripadnost, saj vidim, da spoštujete delo mojih sodelavk in sodelavcev, ki so dnevno na gradbiščih. Naj vam povem, da dela potekajo skladno z vsemi visoko postavljenimi standardi, kar se tiče izvedbenih rokov in kvalitete. Tudi črpanje nepovratnih kohezijskih sredstev zaradi dobro vodenega projekta poteka celo bolje od pričakovanega, pri čemer ne smemo pozabiti na kooperativnost prav vseh pristojnih državnih služb in organov.

Ne smemo pozabiti, da izvajamo investicijske projekte predvsem komunalnega značaja, kar je osnova za izgradnjo sodobne občine. Potem ko se bodo gradbeni stroji začasno umaknili, naša okolica še ne bo tako čudovita na pogled, kot si vsi želimo in si zaslužimo, vendar že danes pripravljamo načrt izgradnje pločnikov, javne razsvetljave in protipoplavnih ukrepov v vseh naseljih naše občine. Na žalost nas vedno omejujejo razpoložljiva finančna sredstva in se moramo podrejati prednostnemu seznamu aktivnosti, istočasno pa veliko pozornosti posvečamo iskanju projektov, ki so nam potrebni in so v večji meri sofinancirani. Ob tej priložnosti se zahvaljujem sodelavkam in sodelavcem, ki v trudu za boljši jutri naše lokalne skupnosti najdejo tudi lastno zadovoljstvo in čutijo svojo pripadnost in odgovornost v poslanstvu, ki ga izvajajo kljub temu, da jih večina ni naših občanov.

Vsi smo še v izjemni kondiciji in se ne ustavljamo ob proslavljanju etapnih ciljev.

Še naprej se priporočam za vašo vsestransko kooperativnost in sporočam, da so vrata moje pisarne za vse vas še vedno odprta.

Želim vse dobro.

Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi