Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Likovna sekcija KUD Kosec razstavlja

Predstavitev Občine Log - Dragomer je potekala kot nadaljevanje projekta, s katerim so v Cankarjevi knjižnici Vrhnika pričeli v letu 2015 pod vodstvom Sonje Žakelj. Pri projektu, ki je nastal z željo po poglobljenem sodelovanju z lokalnim okoljem, v katerem deluje Cankarjeva knjižnica Vrhnika, se je v celostnem obdobju 2019  KUD KOSEC predstavil štirikrat zapored. Za zaključek obdobja smo predstavili likovno sekcijo, ki že več kot deset let deluje pod okriljem KUD KOSEC in jo vodi akademska slikarka in likovna pedagoginja Draga Davitkova. Kot pravi predsednica društva Anica Vengust, je Draga Davitkova pri planiranju in oblikovanju letnih delovnih nalog upoštevala želje in prilagoditve udeležencev delavnice. Vsako leto je načrtovala tri tematske razstave: novoletno, spomladansko in zaključno, ki so bile sestavni del vsake krajevne prireditve. Nekateri člani so bili začetniki na področju likovnega izražanja, zato so rabili več pomoči. Drugi pa so imeli že dolgoletno prakso in izkušnje, zato so bili bolj samostojni. Ga. Draga je opažala, da so se pri teh likovnih uricah učili drug od drugega, se nadgrajevali z vztrajnostjo pri domačih nalogah, s predanostjo, z željo in močno voljo za  občutenje likovnega izražanja. Ustvarjali in veselili so se pri vsaki uspešni rešitvi. Vzporedno s tem so se spletle trajne prijateljske vezi in krepila se je pripadnost neki skupini in skupnosti. 

Na likovni razstavi so se predstavili: Emilija Erbežnik, Ljubica Malavašič, Martina Brajič, Majda Dolničar, Marinka Končan, Anton Vidmar, Jana Juras, Roža Pečnik, Slavko Pitka in Miha Erič.

Likovne razstave se je udeležilo lepo število ljubiteljev likovne umetnosti. Dogodek je popestril glasbenik in likovnik Miha Erič z ustno harmoniko in havajsko kitaro.

Obiskovalci so si z veseljem ogledali likovne izdelke in pokramljali z mentorico ter člani likovne sekcije.

Na tem mestu bi se še enkrat zahvalili Cankarjevi knjižnici Vrhnika, gospe Sonji Žakelj za povabilo in dobro sodelovanje.

 

KUD Kosec

 

Oglejte si tudi