Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Društvo DVIG vabi

Vabilo v DVIG-ov bralni krožek Od pravljice do Lutke,

mentorica Lea Šifrer, so-mentorice Jožica Zorc in Tomislava Zaletelj

Študijski krožek poteka kot delavnica od septembra do junija enkrat mesečno. Posebnost bralnega krožka je ta, da otroci, stari 4–7 let, spoznavajo samo slovenske pravljice, izdelujejo lutke ali pa rišejo podobe iz prebranih pravljic. Za improviziranim paravanom uprizarjajo lutkovne predstave in svoje doživljanje pravljic prenesejo na lutke, se ob tem sprostijo, tkejo vezi z drugimi otroki in razvijajo domišljijo.

Otroci se učijo jezika ob poslušanju pripovedovanja literarnih besedil, razvijajo likovne zmožnosti ob ogledovanju slikanic in risanju domišljijskih risbic.

Preizkušajo pa se tudi kot avtorji in ilustratorji lastnih zgodbic ali pesmi. Vsaj enkrat letno svoje dosežke predstavijo javnosti na medgeneracijskih srečanjih. Dejavnost sofinancira občina Log – Dragomer.

Kdaj?

V četrtek, 22. septembra, ob 17h v Domu krajanov v Dragomerju. Prosimo, da otroka prijavite na dvig@ iold.si ali po telefonu 031 254 125 (Joži) do 12. septembra.

 

Novo v DVIG-u

Septembra bo izšla 7. številka revije Pogovori z občani v tiskani obliki. Mozaik iz življenjskih usod naših ljudi smo pred davnim leti začeli sestavljati iz pripovedi in spominov naših najstarejših sokrajanov, ki so bili večinoma rojeni v naših krajih ali pa so sem preselili že pred mnogimi leti in se vživeli, zlili z novim okoljem. Najnovejše zgodbe pa letos že drugič odpirajo nove poglede, saj nam predstavljajo nove sosede, tuje državljane, ki so se k nam priselili od drugod in kot družina zaživeli med nami ter odkrili nove možnosti za svojo uveljavitev in uresničitev svojih življenjskih ciljev. Najlepše od vsega pa je, da svoje mesto med nami odkrivajo ali pa so ga že našli tudi njihovi najmlajši družinski člani. V tej številki boste spoznali Juana de Jagra (Argentina), Yulio Kuznetsovo (Rusija) in Wima Van Genippa (Nizozemska). Z njimi smo se pogovarjali v študijskem krožku Živim v Sloveniji 2, pogovore pa je zapisala Dragica Krašovec. Naslovnica Pogled na barja, pogled na svet, avtorica akvarela Mojca Zver.

Z letošnjimi in lanskimi intervjuvanci (Steve Telzerow iz ZDA, Bogumila Pavlin iz Poljske), Borka Jerman Blažič iz Makedonije in Rosario Pecoraro iz Italije) in njihovimi družinskimi člani bomo septembra obiskali manj znane lepote Slovenije na Krasu. In še dva dogodka bosta izvedene v tem študijskem krožku: Wim nam bo pripravil predavanje o Nizozemski, Juan pa razstavil nekaj spominkov iz Argentine.

 

Za študijski krožek Olga Drofenik

 

Vabimo nove mentorje

Povabilo vsem, ki želite pomagati k boljšemu znanju naših osnovnošolcev. DVIG-ovi mentorji že peto leto enkrat tedensko pomagajo učencem naše osnovne šole pri učenju matematike, angleščine in slovenščine. Da bi lahko z učno pomočjo nadaljevali, potrebujemo nove mentorje za slovenščino in angleščino.

Prosimo vas, da nekaj svojega časa namenite otrokom in mladostnikom, ki iz različnih razlogov pomoč potrebujejo, in jim uspešno končana osnovna šola odpira vrata v boljše življenje. Sporočite nam, ali ste pripravljeni enkrat tedensko svoje znanje deliti z učenci. Pišite nam na dvig@iold.si ali pokličite 031 643 228, da se dogovorimo o sodelovanju.

Hvala.

 

Nika Gams, predsednica DVIG-a in mentorica za matematiko

Oglejte si tudi