Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Prvi priklopi na čistilno napravo že v letu 2022

Log - Dragomer, 20. september 2021 – Občinska uprava Občine Log - Dragomer se že pripravlja na priklapljanje objektov na centralno čistilno napravo. Še pred priklopom bo treba zgraditi hišni priključek in plačati komunalni prispevek. Že veste, koliko bo to stalo? Informativen izračun komunalnega prispevka najdete na občinski spletni strani.

Predvidoma v prvi polovici leta 2022 naj bi na kanalizacijsko omrežje in centralno čistilno napravo priklopili del Dragomerja. Vsi, ki komunalnega prispevka še niso plačali, bodo dobili nove odločbe. Še pred njihovo izdajo pa lahko občani na Geodetski upravi preverijo podatke o tlorisni površini objekta, velikosti gradbene parcele in podatke o dejanski rabi stavb ter jih po potrebi uredijo. Podatke, ki jih bodo na Občini upoštevali pri izračunu komunalnega prispevka bodo namreč povzeli iz uradnih evidenc, ki jih vodi Geodetska uprava Republike Slovenije.

Koliko boste plačali za priklop na kanalizacijsko omrežje?

Višina komunalnega prispevka je odvisna od bruto tlorisne površine objekta (površina dela stavbe), od površine zemljišča pod stavbo (površina gradbene parcele) in od dejanske rabe stavb (stanovanjski objekt, gostinski objekt, industrijski objekt, …). Koliko bo treba plačati, lahko preverite s pomočjo informativnega obrazca, ki je dostopen na https://test.kaliopa.si/mapguide/gis/ReportV/ReportKomunalniPrispevek_V3.aspx?a=logdragomer. V obrazec vnesete podatke o parceli, določite površino gradbene parcele stavbe in bruto tlorisno površino objekta v m2,.

Pri informativnem izračunu morate izbrati na katero infrastrukturo se priklapljate (kanalizacija).Na podlagi vnesenih podatkov bo platforma izračunala predvidoma koliko komunalnega prispevka boste morali plačati ob priklopu na novo kanalizacijsko omrežje. Informativne izračune za plačilo komunalnega prispevka boste dobili tudi na dom, in sicer glede na faze priklapljanja.

Ste komunalni prispevek že plačali? V tem primeru na Občini priporočajo, da poiščete pogodbe, odločbe, ki to dokazujejo. Pogodbe nato ob prejemu informativnega izračuna pošljite na Občino, kjer vam bodo plačilo upoštevali pri končni odmeri prispevka.

Pred priklopom na javno kanalizacijsko omrežje boste morali urediti še hišni priključek. Strošek izgradnje hišnega priključka bo plačal lastnik objekta. Lastniki bodo hišni priključek lahko zgradili v lastni režiji ali pa bodo najeli izvajalca, ki bo to naredil namesto njih.

V. L.

Oglejte si tudi