Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Nadaljuje se izvedba zemeljskih del na čistilni napravi

Log - Dragomer, 12. april 2021 – Na Barju intenzivno potekajo zemeljska dela na izkopu vhodnega črpališča bodoče centralne čistilne naprave. Pestro je tudi na Logu in v Dragomerju, kjer vzporedno z gradnjo kanalizacije poteka še izvedba
Gradnja kanalizacije in čistilne naprave se pospešeno nadaljuje, v zadnjem mesecu je bilo pestro na več gradbiščih. Potem, ko se je februarja zaključila polletna konsolidacija temeljnih tal na območju načrtovane centralne čistilne naprave, so območje znova zasedli gradbeni stroji. Izvajalec Trgograd je na lokaciji črpališča in vakuumske postaje v mesecu marcu zaključil z odvozom predobremenilnega nasipa, ki mu je sledilo zabijanje 12-metrskih zagatnic na lokaciji vhodnega črpališča. »Na vhodnem črpališču je izvajalec izvedel strojni izkop globine cca. 5 m in AB talno ploščo. Trenutno poteka izvedba AB sten vhodnega črpališča s polaganjem armature, opaževanjem sten in vlivanjem betona ter razopaževanjem in zasipanjem za stenami,« so nam povedali na Občinski upravi Občine Log - Dragomer. Ko bodo delavci Trgograda dokončali izvedbo AB del in zasipa vhodnega črpališča, je načrtovana izvedba zabijanja zagatnic na lokaciji vakuumske postaje. Prav tako v drugi polovici meseca aprila pa naj bi z lokacije bodočega bazena čistilne naprave odstranili preostali predobremenilni nasip.
Naj spomnimo, da bo v sklopu ureditve sistema za odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Log - Dragomer zgrajena centralna čistilna naprava s kapaciteto 5.000 populacijskih enot.

Asfalt dobile ulice na Logu in v Dragomerju
Ulice, po katerih je v preteklih mesecih potekala gradnja kanalizacije, so dobile novo asfaltno preobleko. V mesecu marcu je izvajalec Hidrotehnik na Logu izvedel pripravo trase za asfaltiranje z izdelavo tamponskega sloja in položil grobe asfalte na Aljaževi ulici, Cesti na Mele in delu Rimske ceste od hišne številke 16 do hišne številke 12. V drugi polovici aprila naj bi Cesto 8. maja, Aljaževo ulico, Cesto na Mole in del Rimske ceste, kjer je že položen grobi sloj asfalta preplastili še s finim asfaltom. Delavci Trgograda pa so marca na Poti ob gozdu v Dragomerju položili grobi in fini asfalt, na ulicah Laze in V Loki pa so izvedli fine asfalte.
Na Logu so delavci Hidrotehnika položili vakuumsko kanalizacijo na trasi Cesta na polje, delu Rimske ceste od hišne številke 8 do hišne številke 14A in Cesti ob potoku ob sočasnem polaganju plina in telekomunikacijsko omrežja T2. V drugi polovici aprila naj bi vakuumsko kanalizacijo gradili na trasi Pionirske ulice v naselju Mole in Cesti v Lipovce v naselju Kačja vas ob sočasnem polaganju plina in telekomunikacijskega omrežja T2. »Po končanem polaganju cevovoda bodo izvedli preizkus tesnosti v skladu z EN standardom in pred izvedbo asfaltiranja po posameznih trasah,« so nam pojasnili na Občini.
V Dragomerju so delavci Komunalnih gradenj v marcu zaključili gradnjo gravitacijske kanalizacije na trasi od balinišča Dragomer, mimo vrtca do picerije. Na Dragomerški cesti pa se je zaključilo polaganje vakuumske in meteorne kanalizacije. Na trasi ulice Pot ob gozdu se je končala gradnja vodovoda od hišne številke 1 do hišne številke 8.
V drugi polovici aprila je predvideno asfaltiranje na zaključenih trasah kanalizacije na območju Stare ceste od hišne številke 1 do hišne številke14 in Dragomerški ulici od hišne številke 44 do hišne številke 30. »V drugi polovici aprila se planira začetek izvedbe kanalizacije in telekomunikacijskega obrežja T2 na ulici Stara cesta HŠ 9 do HŠ 39, na ulici Pot na Polane pa je v planu izvedba gravitacijske kanalizacije ob sočasni izvedbi telekomunikacijskega omrežja T2 in plina,« še dodajajo naši sogovorniki. Maja naj bi se delovni stroji preselili na ulico Na vasi, kjer naj bi sočasno z gradnjo gravitacijske kanalizacije potekalo še polaganje plina in telekomunikacijskega omrežja T2.

V. L., foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi