Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Nizke temperature upočasnile gradnjo kanalizacije

Log - Dragomer januar 2021 – Kljub trenutni nekoliko počasnejši dinamiki gradnje so na Občini s potekom projekta izgradnje kanalizacije in čistilne naprave izjemno zadovoljni. Izvajalci so gradbena dela prilagodili ukrepom in navodilom ravnanja za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 ter z deli napredovali celo hitreje, kot je bilo predvideno v terminskem planu. Položenih je bilo namreč že več kot šest kilometrov kanalizacijskih cevi.
Gradnja kanalizacije se nadaljuje tudi v zimskih mesecih. Hidrotehnik, ki kanalizacijo gradi na Logu, je konec lanskega leta po zaključku gradnje kanalizacije v Jordanovem kotu, na Cesti 8. maja položil plinovodne cevi, robnike za pločnik, ter izvedel pripravo za javno razsvetljavo in asfaltiranje ceste. »Ob asfaltiranju Ceste 8. maja so izvajalca ovirale vremenske razmere saj se za asfaltiranje temperature ne smejo spustiti več kot 5 stopinj pod ničlo. V Januarju 2021 je bilo planirano nadaljevanje del v Kačji vasi, kjer se bo gradilo vakuumsko kanalizacijo ob sočasni gradnji plina in razvoda kabelskega omrežja podjetja T2 ter v Jordanovem kotu, kjer se bo polagal plin, kar pa trenutno ovirajo nizke temperature, ki onemogočajo varjenje cevi na vakuumski kanalizaciji,« so nam pojasnili na Občinski upravi. Izvedeli smo še, da se bodo načrtovana dela zamaknila v mesec februar. Zamik sicer ni presenečenje, saj so na Občini računali, da se bo dinamika del v zimskem času zaradi neugodnih vremenskih razmer za gradnjo upočasnila.


V Dragomerju položili grobi asfalt
Izvajalci Komunalne gradnje so decembra na ulicah Na Grivi, Laze in V Loki uskladili višino jaškov, zamenjali poškodovane robnike ter izvedli grobe asfalte. V januarju se je gradbišče preselilo na Pot ob gozdu, dela pa bodo v tem in prihodnjem mesecu potekala še na Stari cesti ter od balinišča, mimo vrtca proti regionalni cesti, nato pa naj bi zgradili še manjkajoče odseke ob regionalki.
Medtem je na lokaciji načrtovane čistilne naprave še precej mirno. Delavci Trgograda so že pred časom izvedli delovne platoje, gruščnate slope ter več metrov visoke nasipe. V zadnjem času pa na območju poteka polletna konsolidacija temeljnih tal. »Izvajajo se meritve predobremenilnega nasipa na posedalnih ploščah v 14-dnevnem razmiku s poročilom za spremljanje konsolidacije temeljnih tal« so nam pojasnili naši sogovorniki. Nadaljevanje zemeljskih del na čistilni napravi je ob ugodnih vremenskih napovedih predvideno februarja, takrat naj bi začeli odstranjevati nasip in planirati teren »Nadaljevanje izvedbe zaščite gradbene jame z zagatnicami je predvideno v februarju Začetek izvedbe betonskih del na objektih čistilne naprave pa je načrtovan v mesecu marcu 2021.«


V. L.
Foto: Občinska uprava

Oglejte si tudi