Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Tradicionalni novoletni koncert v prenovljenem domu

Za vse nastopajoče je bil tokratni tradicionalni novoletni koncert nekaj posebnega. Mažoretne skupine, pevci, igralci in folkloristi so namreč prvič na tej prireditvi z tradicijo prikazali svoje točke v povsem prenovljeni dvorani.
26. decembra so kot prve stopile na oder članice mažoretne in twirling skupine. Dekleta različnih starosti so pokazala, da ni naključje, da se v njihovih vrstah lahko pohvalijo tudi z mednarodnimi uspehi s tekmovanj, saj so navdušile z eleganco in sinhrono koreografijo. Folklorna skupina Klas, ki sodi v sam slovenski vrh in ki si bo leto 2018 zapomnilo kot leto velikih uspehov, se je predstavila s svojim folklornim repertoarjem in dokazano najboljšimi tovrstnimi plesi v Sloveniji. Občinstvo se je zabavalo tudi ob hudomušni igri, ki je kljub temu, da smo zunaj pogrešali sneg pričarala nekaj božično – novoletnega vzdušja.

Kot vedno pa so s svojim petjem dodali tisti svečani pečat tudi pevci mešanega pevskega zbora Horjul pod vodstvom zborovodje Dušana Ješelnika.

Društva, ki delujejo v prosvetnem domu Horjul, že eno leto uporabljajo prenovljene prostore (severni del), saj je bila konec leta 2017 zaključena prenova, ki je zajemala vse prostore razen dvorane. V lanskem letu, torej  novembra 2018 pa bila končana prenova dvorane prosvetnega doma. Ta zajema nova senčila, zavese v dvorani in na odru, ozvočenje, razsvetljava, oder ki se ga lahko po potrebi podaljša, novi so tudi opaž in strop, za svež izgled pa poskrbijo tudi na novo prepleskane stene.  

Župan, Janko Prebil je ob slovesnosti poudaril kako pomembno in veliko delo je bilo opravljeno z obnovo, ki je zagotovilo, da bo ob dobrem delu v Prosvetni dom prišlo še več mladih. 'V lepo urejenih prostorih vsak še toliko raje vadi, pa naj bo to ples, igra ali petje. Pomembno je, da se vsi člani skupin in društev med vajami počutijo dobro, da radi hodijo na vaje. Sedaj, ko lahko nastopajo v dvorani ki je tako lepo urejena in opremljena s sodobnim ozvočenjem in osvetlitvijo pa je tudi nastopanje pred publiko še toliko boljše. Tudi tako se bo lahko tradicija kulturnih dejavnosti v prosvetnem domu nadaljevala še mnogo let' je svojem razmišljanju še dodal župan Prebil.

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

 

Oglejte si tudi