Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Šesta pravljična urica na Logu

Počasi se iztekajo pravljične urice v sodelovanju s KUD KOSEC in Cankarjevo knjižnico na Vrhniki v OŠ Log - Dragomer. Imeli smo  že šesto zaporedno pravljično urico v tej sezoni. 
Ker zunaj vlada že prava pomlad, sta deklici prisluhnili pravljici Drobna ptica pisatelja Garetha Edwardsa. Govori o drobni ptici, ki se v majhnem domačem gnezdu počuti utesnjeno, zato se nekega dne odloči in odleti proč. Išče primernejše domovanje in nazadnje se namesti v gnezdu, v katerem je jajce. Čez čas se na veliko presenečenje drobne ptice iz jajca izvali zmajček! Ko k njemu prileti njegova mamica, ga ljubeče objame. Takrat se drobni ptici stoži po toplini domačega gnezda, zato pospravi svoje stvari in odleti nazaj domov. Tam jo odprtih rok sprejme mamica, pa tudi njenih 6 bratcev in sestric jo že pošteno pogreša. Zvečer vsi skupaj tesno objeti zaspijo. In čeprav je gnezdo res majhno, to drobne ptice prav nič več ne moti. Po pravljici sta deklici še ustvarjali. Ker so v pravljici nastopale ptice in je zunaj že slišati njihovo pomladno žvrgolenje, sem deklici vprašala, če jima kaj zažvižgam. In na moje veliko presenečenje sem ugotovila, da znata tudi onidve odlično žvižgati! Tako smo vse skupaj nekaj časa žvrgolele kot prave pomladne ptice. :) Pogovarjale pa smo se tudi o maškarah in preteklih pustnih dneh. Ugotovile smo, da letos maškare niso imele posebno težkega dela, saj jim ni bilo treba preganjati zime.
Z otroki se bomo na pravljični urici na Logu še zadnjič v tej sezoni srečali v četrtek, 4. aprila, ob 18.00. Lepo vabljeni vsi otroci, ki so celo zimo pridno obiskovali pravljične urice, da se mi pridružijo, saj bodo prejeli zaslužene pohvale.

 

Barbara Kuzmič, Cankarjeva knjižnica Vrhnika

 

Oglejte si tudi