Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Brezovški pevski zbori so tudi skupaj zapeli

Ob srečanju pevskih zborov na žegnanjsko soboto 14.1.2023 na Brezovici

Župnija Brezovica je dobro prepoznavna tudi po velikem številu ljubiteljskih pevskih zborov, v katerih kvalitetno prepeva veliko število pevk in pevcev. Spremlja pa jih tudi kar lepo število organistk in organistov ter umetnic in umetnikov na drugih inštrumentih. Letošnjo Antonovo soboto so skupaj zaključili ŽPZ Brezovica in KD Breza s pesmijo Sveta noč, ki so jo skupaj zapeli vsi zbori, ki delujejo v župniji. https://youtu.be/6yHwk0Myua4  Nastopili pa so tudi pritrkovalci.

https://www.youtube.com/@pritrkovalcibrezovica5502

Srečanje pevskih zborov in pritrkovalcev je s posnetki ohranil pevec Matic Dolenc, ki mi je poslal slike s prošnjo, da jih posredujem med vas.

To me je spodbudilo, da sem zaprosil še pevko Lucijo Kosednar, da na kratko predstavi pevski zbor, kar je z veseljem in takoj naredila:

 »Pevski zbor ANIMA, v katerem prepevamo mladi, je “nastal” iz animatorjev, ki smo si želeli več skupnega petja. Ja, po zaslugi otrok, mnogih dobrotnic in dobrotnikov ter mladih animatork in animatorjev, je vsako poletje luštno tudi na brezovških oratorijih. Tisti, ki radi prepevamo, smo se vprašali, zakaj nam ne bi bilo luštno skozi celo leto? In tako je bil leta 2019 ustanovljen Mladinski pevski zbor ANIMA. 

Vseskozi ga vodi zborovodkinja Viktorija Celarc. Glavni namen in cilj skupine mladih je, da pridemo skupaj in pojemo Bogu v čast ter ga tako slavimo na najlepši način. Sedaj je v  zboru 30 pevk in pevcev. V Župniji Brezovica redno sodelujemo pri svetih mašah, na oratoriju, drugih projektih, kot sta adventni slavilni večer mladih in božični koncert. Želimo pa tudi še naprej širiti svoje delovanje v  druge župnije« je povedala Lucija.

Na vprašanje ali so odprti za nove članice in člane pa je Lucija odgovorila: »Seveda, vaje imamo ob sobotah, od 19.00 do 21.00, v Marijinem domu, na Brezovici in mladi od 9. razreda naprej ste vedno dobrodošli pri nas.«

Spremljamo jih lahko tudi na FB strani: https://www.facebook.com/MldPZANIMA

Ob poplavi zasvojenosti sedanjega sveta, zaslužijo ti mladi in tudi njihove družine vso pohvalo za posluh, razumevanje in podporo  v prizadevanjih za boljši svet tudi v širši družini – vsem nam skupni skupnosti. 

Želim vam, da bi tudi v naprej uspešno premagovali vse preizkušnje in da bi vse nas tudi v naprej spremljal dar prepoznavanja Blagoslova, ki je vedno z nami.

Vnanje Gorice, 19.1.2023

Drago Stanovnik, za ODPMD Brezovica

Oglejte si tudi