Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

KUD Kosec v sezoni 2022/2023

Likovna sekcija

Tečajniki se bodo vsak drugi torek ob 18:00 v Domu krajanov Dragomer pod mentorstvom Drage Davitkove spoznavali s klasičnimi tehnikami slikarstva, gojili kreativno in abstraktno razmišljanje in analizirali lastne likovne rezultate. Slikarstvo s svojimi različnimi izraznimi sredstvi vas bo popeljalo od osnov risanja, zasnove kompozicije pa vse do abstraktnih barvnih likovnih izdelkov. V začetku oktobra bomo organizirali tudi tečaj kaligrafije

Likovna sekcija – umetnostna delavnica izdelovanja grafitov pod vodstvom akademskega slikarja Milana Eriča
Datum in kraj tečaja v oktobru bo objavljen na Facebooku, plakatih in občinski spletni strani. Delavnica bo potekala na prostem. Dobivali se bomo enkrat mesečno. Grafiti so izraz posameznikovega mnenja, misli in občutenj. Verjetno so že marsikoga izmed nas kdaj zasrbeli prsti, ko smo na ulicah videli kakšen ‘hud’ grafit, ki nas je pritegnil s svojo vsebino. Tisti in tiste, ki  želite povedati svojo zgodbo skozi tri pločevinke spreja (in madežev na obleki ter maske na obrazu), ste lepo vabljeni, da se nam pridružite. 

Folklorna skupina »Nageljček«

Vabi v svoje vrst otroke prve triade, kjer bodo pod vodstvom Nataše Kogovšek spoznavali pevske, ritmične in retorične sposobnosti. Seznanjali se bodo s kulturo, običaji, igrami, oblačili … v preteklosti, ko so bila življenja in igre naših dedkov in babic precej drugačna. Vsak torek od 15:15 v OŠ Log - Dragomer.

Pevska skupina »Mladi po srcu«
Stopamo v 5. sezono prepevanja in druženja. Repertoar obsega ljudske pesmi, popevke, narodno-zabavne viže in še kaj, kar se nam zazdi primerno. Dirigentsko palico vihti Iztok Urbanc. Zbor želimo osvežiti in okrepiti, zato potrebujemo nove moške in ženske  glasove.  Pridružite se nam, družbi prijetnih in veselih ljudi. Vsak torek od 18:00 do 20:00 v Domu krajanov v Dragomerju.

Kamišibaj – papirno gledališče
Vsak prvi četrtek ob 17:00 v Domu krajanov v Dragomerju,
 vsak drugi četrtek v OŠ Log Dragomer ob 14:00, mentorica Tomislava Zaletelj.
Pripovedovali  in igrali se bomo pravljice, basni, legende, kratke zgodbe. Vabljeni otroci od 4. leta naprej, osmošolci, dijaki in študentje, starši z otroki.  Danes, ko postajamo siti ekranov, digitalizacije, masovnih zabavnih prireditev in brezosebnih odnosov, je kamišibaj dragulj, ki s svojo toplino na pristen način – kot nekoč – poveže ljudi ob pripovedovanju zgodb. Gre za japonsko umetniško obliko pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru. Pedagogi so našli v kamišibaj odlično didaktično sredstvo, umetniki pa izjemne umetniške izzive. 

Ročne spretnosti
Vsak ponedeljek od 18:00 do 19:30 v Domu Krajanov v Dragomerju
, mentorica Marjeta Tešanovič.
Ročne spretnosti so znova cenjene in odlična protiutež hitremu tempu sodobnega življenja, saj  dokazano zmanjšujejo stres. Ustvarjanje na človeški organizem deluje pomirjujoče, pomirja misli in zaposli možgane, da pozabijo na skrbi. Med kvačkanjem možgani tudi izločajo serotonin, hormon notranjega zadovoljstva, miru in občutka sreče, zato ni nič čudnega, da so raziskave pokazale, kako se je ljudem, ki so kvačkali, izboljšalo počutje. S seboj prinesite kvačko, iglo za pletenje ali šivanje … ostalo dobite na delavnici.

Klekljanje
Delavnice bodo potekale vsak torek od 15:00 do 17:00 v Domu krajanov Dragomer, mentorica Ivica Česnik.
Vse, ki vas zanima klekljanje ali druženje z raznoliko skupino članic Klekljarske skupine KUD Kosec vabimo na  medgeneracijsko klekljarsko delavnico. Ob prijetnem klepetu in druženju se bomo učili osnovnih prijemov klekljanja, bolj vešče ustvarjalke pa bodo posegle po bolj zahtevnih izdelkih. Vabljeni  ste posamezniki vseh starosti.  Zelo veseli bomo, če se nam pridružite tudi otroci in mladina  pri ustvarjanju in učenju klekljanja idrijske čipke. Vse potrebne pripomočke boste dobili na delavnici, zato s seboj ne potrebujete ničesar, razen dobre volje.

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine in starih običajev
Vodja sekcije Boris Smirnov
3. julij 2022
: Kosci in grabljice
Oktober 2022: Ličkanje koruze (natančen datum bomo sporočili naknadno)
December 2022: Miklavževanje

Gledališka sekcija za odrasle
Vsak četrtek ob 19:00 v Domu krajanov Dragomer
Ljubitelje amaterskega gledališča, odra in igre vabimo, da se nam pridružite pod vodstvom režiserja Jožeta Čamernika.

KUD Kosec

 

 

Oglejte si tudi