Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Jaslice 2022/2023 v Župnji Brezovica

Naše jaslice imajo tudi letos zares močne zgodbe, saj vsake na svoj način potrjujejo, da lahko vsak od nas, vedno pomaga drugim, če le hoče sprejeti to Dobroto in jo na svoj način tudi vračati v skupno dobro. Če ne drugače pa vsaj z dobro voljo in nasmehom, ki sta zastonj.


Na Brezovici je naša mladina postavila v jaslice Domovino Slovenijo. Naselja so  posejana po čudoviti pokrajini, ki jo objemajo: Jadransko morje in Primorska na zahodu, Alpe s Triglavom in Kredarico ter Karavankami v ozadju, čez Štajersko v Goričko, s Prekmurjem na zahodu ter južno, na Dolenjsko in Notranjsko. V zraku pa je naš župnik in dekan, g. Jožef Poje, ki se iz višav, s padalom spušča tudi v tabor naših skavtinj in skavtov Stega Ostrorogega jelena Brezovica 1.    https://www.youtube.com/watch?v=CKAM1Qv-C8Q&t=27s

Z nami deli lepe spomine: https://www.youtube.com/@jozefpoje/videos   


Na Logu pa so letos zagotovo najbolj realno postavljene jaslice, saj so na veliki mizi, na kateri je namesto mahu, nova slika, narejena iz svežih posnetkov iz zraka. Celotna Občina Log – Dragomer in tudi naselja iz sosednjih občin so dobesedno na mizi. Na ta slikovni zemljevid lahko da Svečnice, po lastni želji postavite svojo ovčko kamorkoli in s tem simbolično nakažete svoj dober namen. Ta zemljevid bo ostal na ogled na tem mestu tudi v naprej.  https://youtu.be/k5FEHqWXGE4


V Vnanjih Goricah pa so jaslice v zvonu, ki je naravne velikosti. To je še ena zahvala Bogu in vsem dobrotnicam ter dobrotnikom, za uspešno opravljeno delo. Vsaka pesem zvonov je za vse nas vedno nova zahvala Bogu in vsem dobrim ljudem, za nam ugodne čase in uspešno opravljeno posodobitev v cerkvi ter ureditev okoli pokopališča na Gulču. V jaslicah pa je velika prošnja, da bi tudi v novem letu vsakemu, ki sliši zvonove, tudi ti množili Mir in Dobro med nami, na vseh področjih, saj edino to prinaša Blagoslov celotnemu Stvarstvu. 

Naše umetnice in umetniki : https://www.youtube.com/watch?v=btvfCgjyPQY

Božično potrkavanje na Gulču, 25.12.2022 : https://youtu.be/bxB8awFUBlU

 

Kar nekaj jaslic pa sosedje postavijo tudi na prostem ali kako drugače. Na primer pri Ižancovem križu, na Novi Poti, v Šinkovcovi kleti sredi vasi in še marsikje. Verjetno mnogi še ne veste, da sta prav Šinkovcova Angelca in Stane najbolj zaslužna, da imajo Vnanje Gorice dobro pitno vodo iz Predal, saj je bila parcela na kateri je sedaj vrtina pitne vode, prej njihova last.

Blagoslov Šinkovcovih jaslic na tretji sveti večer: https://youtu.be/i4GxTvcfiB8

Iskrena hvala vsem dobrotnicam in dobrotnikom, ki ohranjate to lepo slovensko in svetovno kulturo, saj lahko tudi z jaslicami naredimo veliko dobrega za vse ljudi doma in po svetu.


Dodajam še: Naš župnik in dekan g. Jože Poje:

-v zraku doma in po svetu: https://www.youtube.com/@jozefpoje/videos   

-na Radiu Ognjišče: https://avdio.ognjisce.si/oddaja/don_2022_12_23_pdc

Slovo od papeža: https://youtu.be/TDSyKwhqJm4  

Vnanje Gorice, 6.1.2023

 

Drago Stanovnik, za ODPMD Brezovica

Oglejte si tudi