Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Gradbišče se seli ob regionalko

Log - Dragomer – 13. junij 2021 – Gradnja kanalizacije in čistilne naprave še naprej poteka po načrtovanem planu. Na Barju se že kažejo obrisi bodoče čistilne naprave, pestro je tudi na gradbiščih v Dragomerju in na Logu, kjer ob gradnji kanalizacije sočasno polagajo telekomunikacijsko omrežje T2 in gradijo plinovod.
Ulice v Kačji vasi in v Jordanovem kotu, ki so že opremljene z vakuumsko kanalizacijo, naj bi junija preplastili s finim asfaltom. Kot so nam pojasnili na Občini, je izvajalec Trgograd izvedel polaganje grobega in finega asfalta na Aljaževi ulici,  Cesti na polje in Cesta na Mele. Do konca meseca junija pa naj be fine asfalte izvedli še na Cesti ob potoku, Cesti borcev in Rimski cesti od hišne številke 7 do 43. Medtem je Hidrotehnik zaključil z gradnjo kanalizacije na Pionirski cesti, gradbišče pa se je nato preselilo na Vrhovčevo cesto in Pot ob Ferjanko, kjer sočasno polagajo še telekomunikacijsko omrežje T2. Junija naj bi se sočasna gradnja nadaljevala na Poti na Ferjanko in Cesti Osvobodilne fronte. Pestro bo tudi ob regionalni cesti, kjer bodo v območju kolesarske steze od križišča s trgovino v smeri proti Vrhniki, sočasno gradili vakuumsko kanalizacijo, primarni vodovod, plinovod ter telekomunikacijsko omrežje T2.

Delovni stroji v Dragomerju ropotajo na stranskih ulicah Popolne in delne zapore Dragomerške ceste v križišču pri piceriji so odstranjene. Delavci Komunalnih gradenj so zaključili z deli v okolici vrtca ter tako precej razbremenili promet, ki je bil v zadnjem mesecu oviran. Ulice pa se že ponašajo s svojo novo asfaltno preobleko. Kot so nam pojasnili na Občini, je Trgograd, ki izvaja asfalterska dela, grobi in fini asfalt položil Na Grivi od hišne številke 5 do križišča z Dragomerško ulico, v nadaljevanju po Dragomerški ulici do križišča z ulico Pot na Polane ter na lokaciji prevezave kanalizacije na Dragomerški ulici v križišču z ulico Pot ob gozdu. Z grobim in finim asfaltom pa so opremili tudi traso Dragomerške ceste od hišne številke 55 do 43. Gradbišče se je medtem že preselilo na stranske ulice. Dela še naprej potekajo na Stari cesti in sicer vakuumsko kanalizacijo ob sočasni gradnji telekomunikacijskega omrežja T2, polagajo od  hišne številke 39 do 10. Začeli pa so tudi z deli na Poti na Polane, kjer bo zgrajena gravitacijska kanalizacija, plinovod ter T2-jeva optika. V drugi polovici juniju je v načrtu izvedbe kanalizacije na lokaciji na Poti na mah od hišne številke 1 do 3, so nam še pojasnili naši sogovorniki.

Vidni obrisi čistilne naprave Na Barju, kamor se bodo stekali kanalizacijski vodi, je zelo pestro. Trgograd je maja zaključil z betoniranjem vhodnega črpališča in začel z izvedbo strojnih del. »Izvajalec je na vakuumski postaji zaključil z izvedbo betonskih sten in zasipa za stenami v kletnem delu, kar je omogočilo izvedbo odstranitve zagatnic. V juniju so izvajalci začeli z izvedbo zidanja sten vakuumske postaje nad koto terena,« so nam pojasnili na Občinski upravi. Dodajajo, da so vzporedno z izvedbo betonskih del na lokaciji vakuumske postaje potekali izkopi za izvedbo bazenov načrtovane čistilne naprave. »Po izvedbi izkopov za bazene čistilne naprave so izvajalci  izvedli sloje tampona pod talno ploščo. V drugi polovici junija se planira izvedba podložnih betonov za ploščo in v nadaljevanju vgrajevanje armature, opaževanjem in betoniranjem temeljne plošče bazenov čistilne naprave,« smo še izvedeli.

V. L., foto: OU

 

Oglejte si tudi