Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Dragomerski balinarji slavijo državna prvaka

V Balinarskem športnem društvu Dragomer so junija prišli do največjega uspeha v dolgoletni balinarski zgodovini društva. Za to sta v članski konkurenci poskrbela Damjan Vindišar in Vinko Koprivec z osvojitvijo naslova državnih prvakov v paradni balinarski disciplini dvojic. Državno prvenstvo se je odvijalo v Kopru. Uspeh naše dvojice je toliko več vreden, ker je pot do osvojitve državnih prvakov zelo dolga. Poteka preko 10 področnih prvenstev, od koder se samo dve dvojici iz OBZ Notranjska uvrstita na državno prvenstvo, kjer sodeluje 32 najboljših dvojic iz vse Slovenije.
Poleg tega pa so naši balinarji v letošnji sezoni na državnih prvenstvih dosegli tudi druge vidne rezultate. Vinko Koprivec je med posamezniki na državnem prvenstvu zasedel zelo dobro deveto mesto. V pokalnem tekmovanju starejših članov (nad 55 let) naša ekipa ni ponovila lanskega uspeha, ko je osvojila naslov vice prvakov v državi, vendar je peto mesto odlična uvrstitev. Dobre rezultate dosegamo tudi na prvenstvih Notranjske, saj sta se dve dvojici in en posameznik uvrstili na finalni turnir, ki bo septembra v Logatcu. Tudi v moški notranjski ligi, ki se junija končuje, zasedamo sredino lestvice. Cilj moške ekipe za naslednjo sezono je vrnitev tja, kjer smo bili 15 let, v državno ligo, seveda če bo balinišče pripravljeno po predpisih mednarodnega tehničnega pravilnika. Zaradi neustreznega balinišča smo leta 2016 morali izstopiti iz 1. državne lige.

Zelo aktivne, z dobrimi rezultati so tudi naše balinarke. Za največji uspeh so poskrbele v ženski notranjski ligi, kjer so v tokratni sezoni prvič osvojile naslov notranjskih prvakinj. Na prvenstvih Notranjske sta se v igri posameznic okitili s pokaloma Inka Zdravkovič za drugo mesto in Metka Jurač za četrto mesto. Tudi dvojica Branka Kastelic in Jožica Sevšek je zasedla drugo mesto. V pokalnem tekmovanju pa so bila naša dekleta tretja. Članice se udeležujejo tudi turnirjev in se domov vračajo z osvojenimi pokali.

 

Branko

 

Oglejte si tudi