Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
15°C
-2°C
JUTRI
15°C
-2°C

Antonova nedelja, 21. januar, žegnanje na Brezovici.

1024
Slovesen sprejem relikvij blaženega Alojzija Grozdeta je bil v četrtek, 18. januarja, pri večerni maši ob 19.00.

Relikvije je izročil postulator za beatifikacijo, gospod Igor Luzar, ki je ta večer tudi daroval sveto mašo ob somaševanju dekanijskoh duhovnikov.

Relikvije so od četrtka zvečer do nedelje, ko bo posvetitev oltarja, na častnem mestu ob oltarju.

 

V petek, 19. januarja, ob 19.00 je med nami župnik iz Čateža (skrbnik romarskega svetišča na Zaplazu) gospod Marko Japelj.Ta dan še posebej povabljeni mladi.

V soboto, 20. januarja, je za našo župnijo dan celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Na ta dan so svete maše ob 8h, 10h in 19h – ko bo sklep češčenja Svetega Rešnjega Telesa.

K maši in molitvi ste povabljeni po naslednjem vrstnem redu, ali kadar morete: 8h    sveta maša 9h    moli soseska Brezovica 10h   sveta maša 14h   molijo Neokatehumenske skupnosti 15h   moli soseska Dragomer in Lukovica 16h   moli soseska Log 17h   moli soseska Vnanje Gorice 18h   moli ŽPS, Karitas in zakonske skupine

19h   sklep celodnevnega češčenja s sveto mašo – še posebej povabljeni birmanci in veroučenci. Med nami je naš rojak, gospod Klavdio Peterca. Po maši, ki je ob 19h, je kratek koncert božičnih pesmi mešanega pevskega zbora Brezovica.

 

Antonova nedelja, 21. januar, žegnanje na Brezovici.

Ob 10.00 uri je posvetitev novega oltarja in vgraditev relikvij v oltarno mizo. Oltar bo posvetil ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore ob somaševanju duhovnikov.

To je dan zahvale in priprošnje Bogu, dan vere in zaupanja, da je Gospod naš Odrešenik. Darovanje – ofer po maši bo namenjen za nov oltar. Oltar je kraj darovanja – darovanje pa je izraz naše hvaležnosti, zahvale za vse kar imamo. Gospodinje naprošam tudi za domače dobrote, da se ob koncu nekaj časa zadržimo v praznovanju pri cerkvi.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!