Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Pred nami teden delavnic in dogodkov za otroke

Predzadnji julijski teden Poletja v Celju ponuja raznolike vsebine. Začetek tedna bo v znamenju dogodkov za otroke, konec tedna pa se bodo zvrstili trije koncerti. V soboto in nedeljo vabljeni na Stari grad Celje, kjer vas bodo v sklopu programa Žive zgodovine v srednjeveško življenje popeljali Vitezi najemniki grofov Celjskih.

Uvodni dogodek bo v torek, ko bo ob 18. uri na Guštovi mestni plaži predstava za otroke Moja luna. V sredo Tehnopark Celje pripravlja štiri dogodke. Prvi se bo začel ob 7.30, ko 4. termin počitniških doživetij v največjem znanstveno-zabavnem parku pri nas. Ob 10. uri se začne Soba pobega Gimnazije Lava: Soba prvošolke Ane. Ob 14. uri vabljeni na delavnico Izdelaj svoj avtoportretni hologram, ob 16. uri pa na Cele kuha: divja kulinarika s Karmen Gajšek. Dan se bo končal v atriju Knežjega dvorca s koncertom kitarista Matica Koširja.

V četrtek ob 10.30 bo v Tehnoparku Celju delavnica Izdelaj svoj solarni avtomobilček, ob 15.30 pa še Tehno robo tečaj. Ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncertu zasedbe  Tango kvintet Gamma.

Otroci bodo v petek ob 11. uri imeli na voljo počitniško druženje v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine Celje. Ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncert legendarne glasbene skupine Lačni Franz, pol ure kasneje pri Mestni kavarni Metropol še Anabel Acoustic – večer z Vocal BK Studiem. Nov glasbeni dogodek pri Metropolu bo v soboto ob 21. uri s koncertom The Singing Cats.

V soboto in nedeljo Pokrajinski muzej Celje pripravlja dve javni vodstvi - v soboto ob 16. uri po razstavi Grofje Celjski, v nedeljo ob 11. uri po razstavi Celeia – mesto pod mestom. Peti teden Poletja v Celju se bo končal v nedeljo ob 17. uri z Zvočno kopeljo na Drevesni hiši v Mestnem gozdu Celje.

Center sodobnih umetnosti Celje vabi k prijavi na počitniške delavnice, ki jih bo izvajal vsak teden v avgustu v Galeriji sodobne umetnosti. Več informacij o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si.

Sicer pa Center sodobnih umetnosti vabi v svoje prostore. V Galeriji sodobne umetnosti si lahko ogledate razstavo Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje razstavo At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.

Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine.

Oglejte si tudi