Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Digitalizirana publikacija Gostilne v stari Ljubljani

V okviru projekta Eodopen digitalizirana publikacija Gostilne v stari Ljubljani, izdana leta 1926, nam s pregledom gostišč ilustrira zgodovinski vpogled v takratno ljubljansko dogajanje, običaje in osebe, ki so zaznamovale različna časovna obdobja. Med drugim izvemo o prvi gostilni s slovenskim imenom v Ljubljani, kdo je prvi v Ljubljani vpeljal električno razsvetljavo v gostilniških prostorih ter tudi nekaj ozadij Prešernovega življenja in njegovega navdiha za pisanje.

Delo je dostopno prek portala Digitalne knjižnice Slovenije, prilagojeno je tudi v format ePUB. V projektu lahko sodelujemo vsi! Pomagajte pri izboru gradiva z oddajo obrazca za podajanje predlogov za digitalizacijo.

EODOPEN ali eBooks-On-Demand-Network Opening Publications for European Netizens (E-knjige po naročilu – odpiranje dostopa do gradiva za evropske uporabnike spleta) je štiriletni projekt, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Ustvarjalna Evropa, in katerega cilj je neposredno sodelovanje z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi skupnostmi pri izbiri gradiva 20. in 21. stoletja za digitalizacijo. Države partnerice projekta so Avstrija, Češka, Estonija, Litva, Madžarska, Nemčija, Poljska, Portugalska, Slovaška, Slovenija in Švedska. Skupna vrednost projekta je približno 4 milijone evrov.

vir: spletna stran NUK

Oglejte si tudi