Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
12°C
4°C
Oceni objavo

Video: Pohod in tek trojk tudi letos v prilagojeni obliki

9. maj, praznik Ljubljane, tradicionalno obeležimo tudi s pohodom po Poti ob žici in s teki trojk. Ker trenutne epidemiološke razmere še ne omogočajo množičnih prireditev, bosta pohod in tek tudi letos potekala v prilagojeni obliki.

Pohod po Poti ob žici

Meščanke in meščane, ki se bodo ob mestnem prazniku podali na Pot ob žici, prosimo, naj upoštevajo navodila NIJZ, hodijo naj posamično oziroma v krogu družine, pozorni naj bodo na razdaljo med sprehajalci, dodatnim srečanjem pa se lahko izognejo tudi tako, da se na pot podajo v smeri urnega kazalca. Informativne table z napotki za varno hojo smo namestili tudi ob celotni trasi Poti ob žici.
Na osmih kontrolnih točkah bodo pohodniki lahko sami zbirali žige na kartončku ali preko spletne aplikacije Timinga Ljubljana. Tisti, ki bodo prehodili celotno pot in zbrali žige z vseh osmih točk, pa bodo naknadno prejeli tudi spominske medalje.

Tek trojk

Tudi teka trojk ne bomo mogli izpeljati v tradicionalni obliki, zato pripravljamo virtualno obliko, ki se je bodo tekači lahko udeležili med 7. in 9. majem 2021. Poleg posameznikov lahko tek trojk organizirajo tudi šole.
Vsaka trojka bo sama določila traso in razdaljo na Poti spominov oziroma v svoji okolici prebivališča ali šole. Tekači bodo sami merili čas teka in razdaljo, rezultat pa nato objavili na spletni strani www.pohod.si.
Prijavnine ni, rezultate bomo na omenjeni spletni strani objavili v četrtek, 13. maja 2021, ko bomo izžrebali tudi 10 trojk, ki bodo prejele praktične nagrade.

Vse udeležence virtualnega teka prosimo, naj upoštevajo navodila in priporočila NIJZ za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom.

Poskrbimo za zdravje vseh nas, upoštevajmo priporočene ukrepe in s spoštovanjem herojske zgodovine našega mesta obeležimo 9. maj, praznik Ljubljane.

vir: MO Ljubljana

Oglejte si tudi