Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Tekmovalci TKD kluba Škorpijon ponovno med dobitniki odličij na prvenstvih Nurko cup in Bulgaria open

Tudi v mesecu novembru tekmovalci Taekwon-do kluba Škorpijon iz Ljubljane ne počivamo. V 2 zaporednih vikendih smo udeležili mednarodnih prvenstev v BIH in Bolgarji, kjer so bili naši tekmovalci ponovno med dobitniki odličij.
Tako se je v soboto, 12. novembra 2016 ekipa, sestavljena pretežno iz mlajših tekmovalcev, uspešno dokazala na mednarodnem prvenstvu "NURKO CUP 2016", ki je potekalo v Cazinu v BIH. Prvi mesti sta osvojila Nejc Gruden (starejši dečki forme črni pas I. DAN) in Tarik Šabić (starejši dečki forme rdeči pas). Srebrno medaljo sta osvojila Ernest Nuhanović (starejši dečki forme rdeči pas) in Filip Dojčinović (mlajši dečki forme modri pas), z bronom pa so se okitili Nejc Gruden (starejši dečki borbe -60 kg), Filip Dojčinović (mlajši dečki borbe -31 kg) in David Novak (starejši dečki forme modri pas). Kristjan Pepdjonovič pa kljub dobremu nastopu ni napredoval v naslednji krog prvenstva.

Med 19. in 20. novembrom 2016 pa se je v Plovdivu v Bolgariji odvijalo mednarodno prvenstvo »Bulgaria open 2016«, na katerem se je v posameznih in ekipnih borbah pomerilo preko 600 tekmovalcev iz 10 držav. Slovenski tekmovalci - reprezentanti, združeni pod skupno ime Team Slovenija, so se na zelo kvalitetnem prvenstvu odlično odrezali in skupno osvojili 10 zlatih, 3 srebrne in 7 bronastih medalj, mladinci Team-a Slovenija pa so postali druga najboljša ekipa prvenstva.

K skupnemu uspehu celotne ekipe je svoj delež prispevalo tudi 5 tekmovalcev TKD kluba Škorpijon iz Ljubljane. V izredno močni konkurenci individualnih borb so se s tretjim mestom najbolje odrezali David Trdin (mlajši mladinci borbe -57 kg), Nina Binter (starejše mladinke borbe -64 kg) ter Anastasia Krivolapova (članice borbe -63 kg). Tiani Janković (mlajše mladinke borbe -64 kg) in Severinu Ičanoviću (člani borbe -85 kg) pa zaradi točkovnega zaostanka ni uspel preboj v naslednji krog prvenstva. Ekipa mlajših mladincev (D. Trdin, P. Pasarič, R. Vogler, M. Iršič in S. Zajec) pa si je v ekipnih borbah priborila še zlato medaljo.

Oglejte si tudi