Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Odbojkarski spektakel na mivki ponovno v Ljubljani

Ljubljana bo gostila turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka, 29. julija, do nedelje, 1. avgusta.

Četrti turnir svetovne serije v Ljubljani  

Na letošnji, četrti turnir svetovne serije v odbojki na mivki FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star Ljubljana se je prijavilo več kot 120 ekip 30 držav. Turnir bo potekal na dveh lokacijah, in sicer v samem centru mesta na Pogačarjevem trgu in v Športnem parku Ludus v Črnučah.

Na četrtkovih kvalifikacijah se bo za štiri mesta, ki vodijo v glavni del tekmovanja, pomerilo po 16 moških dvojic iz 12 držav, med drugim iz Brazilije in ZDA ter 16 ženskih parov iz 15 držav, tudi Kanade in Nove Zelandije. Od naštetih bodo štiri moške in štiri ženske dvojice zastopale Slovenijo.Prav tako bodo na Pogačarjevem trgu potekali finalni obračuni odbojkarjev invalidov, medtem ko se bodo v Športnem parku Ludus pričele kvalifikacije za glavni del turnirja FIVB.

Glavni turnir se bo na Pogačarjevem trgu kot v Športnem parku Ludus začel v petek.

V središču Ljubljane se bodo izločilni boji odvijali v soboto, polfinalne tekme ter ženski in moški finalni obračuni pa bodo na ogled v nedeljo.

Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj

Ogled tekem tudi na LED zaslonih 

Brezplačni dogodek si bo na tribunah na Pogačarjevem trgu ogledalo omejeno število gledalcev. Vsi ljubitelji odbojke, ki mesta na tribunah ne bodo uspeli dobiti, si bodo tekme lahko ogledali preko velikega LED zaslona, ki bo na trgu postavljen. Prenos finalnih tekem si bo možno ogledati tudi na Planet TV.

Spremljevalni program 

Poleg promocijske ponudbe Turizma Ljubljana bosta vzdušje popestrila animacija z zmajčkom in turnir v pikadu. Na prizorišču bo postavljen veliki pikado, kjer se bodo obiskovalci lahko pomerili med seboj. Pikado turnir, ki bo potekal v petek, 30. julija, med 15. in 21. uro, v soboto, 31. julija, med 9. in 20. uro in v nedeljo, 1. avgusta, med 15. in 20. uro, organizira Turizem Ljubljana v sodelovanju z agencijo Abrakadabra.

Podpora odbojki

Na Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana turnir podpiramo že od začetka, saj predstavlja športni turizem segment, ki ima izjemen potencial in multiplikativne učinke, močno pozitivno publiciteto in prispeva k podobi destinacije kot dobro organizirane in profesionalne, s kakovostno infrastrukturo in ponudbo.

Oglejte si tudi