Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Ljubljanski taekwondoisti prinesli štiri odličja z Evropskega prvenstva 2018

V estonskem Talinu je med 24. in 30. aprilom potekalo evropsko prvenstvo v taekwon-doju po verziji ITF. Na prvenstvu je nastopil 801 tekmovalec iz 33 držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. Slovenija je osvojila 15 odličij - šest zlatih, dve srebrni in sedem bronastih. Kar dve zlati in dve bronasti medalji, pokal za najboljšega veterana, priznanje za najvišji tehnični dosežek med veterani zlate kategorije in častno veteransko priznanje pa so si priborili tekmovalci ljubljanskega Taekwon-do kluba Škorpijon.
Slovensko reprezentanco je tokrat sestavljajo 22 tekmovalcev, med katerimi so bili tudi štirje člani ljubljanskega Taekswon-do kluba Škorpijon - David Novak, Saša Sirše, Nina Binter in Ismet Ičanović. Pod vodstvom trenerjev, med katerimi sta bila tudi Ičanović in Siršetova, je ekipa izpolnila zadane cilje in zadovoljna zaključila prvenstvo.

Ismet Ičanovič je ponovno potrdil svojo vrhunsko formo z dvema naslovoma evropskega prvaka: tako v formah veterani gold kategorije črni pas VI. DAN ter v borbah do 80 kg. Ismet Ičanovič je osvojil tudi pokal za najuspešnejšega veterana, prejel nagrado za tehnične dosežke v zlati kategoriji ter si prislužil častno pruiznanje.

David Novak, debitant v reprezentanci, je letošnje leto presenetil in v borbah do 60 kg po zmagah nad Estoncem in Angležem klonil šele v polfinalu proti Rusu, kasnejšemu evropskemu prvaku. V formah dečki rdeči pas je izpadel v prvem krogu in osvojil končno 9.-16. mesto.

Saši Sirše se je v članskih formah črni pas IV. DAN po sodniški odločitvi 3:2 za Škotinjo za las izmuznil polfinale in s tem osvojila nehvaležno 5.-8. mesto. Si je pa Saša v borbah nad 77 kg v svoji skupini po porazu proti Grkinji in zmagah nad Valežanko in Bolgarko priborila bronasto odličje.

Za mladinko Nino Binter v kategoriji borbe 16-17 let do 64 kg bi lahko rekli "tako blizu, a vendar tako daleč" - po suvereni zmagi nad Ukrajinko, je bila usodna zadnja sekunda borbe z Grkinjo, ki je postala zmagovalka svoje skupine in preprečila Nini nastop v polfinalu in s tem osvojitev vsaj bronaste  medalje. V formah mladinke črni pas II. DAN je bila za Nino že v prvem krogu prav tako usodna Grkinja, kasnejša evropska prvakinja. V končnem seštevku je Nina v borbah mladinke 16-17 let do 64 kg osvojila 5.-8. mesto, v formah mladinke črni pas II. DAN pa 9.-16. mesto.

V pričakovanju dobro prikazanih ekipnih form in borb veteranov, je morala ekipa zaradi poškodbe odpovedati svoje nastope ter tako ni mogla braniti zlatih medalj v ekipnih formah in borbah iz preteklih let.

Oglejte si tudi