Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Ljubljanski taekwon-doisti zelo dejavni v letošnjem letu

Tekmovalci Taekwon-do kluba Škorpijon so bili v mesecu februarju in marcu zelo dejavni tako na izobraževalnem kot tudi na tekmovalnem področju, trenutno pa nadaljujejo z intenzivnimi pripravami na prihajajoče Evropsko prvenstvo, ki ga bo naslednji mesec gostil Liverpool.
Sredi februarja so člani TKD kluba Škorpijon preživeli vikend v Zrečah, kjer so na mednarodnem tehničnem seminarju pod vodstvom SGM Hwanga Ho Yonga iz Koreje izpopolnjevali svoje že pridobljeno znanje oziroma le-tega še nadgrajevali.

Zadnji februarski vikend pa so se tekmovalci  udeležili še mednarodnega odprtega prvenstva »Serbia open 2017« v srbski Bački Topoli. Na tekmovanju t.i. A ranga, kjer je sodelovalo okoli 300 tekmovalcev iz 15 evropskih držav, so naši tekmovalci domov prinesli osem medalj. Na najvišjo stopničko sta se povzpeli Ella Čuskić (mlajše deklice forme modri pas) ter Tiana Janković (mladinke forme črni pas II. DAN), srebrne medalje pa so si priborili David Trdin (mladinci forme črni pas I. DAN in borbe do 57 kg), David Novak (starejši dečki forme modri pas) ter Marko Pečar Liubimirescu (starejši dečki forme rdeči pas in borbe do 40 kg). Bronasto kolajno je osvojil še David Novak v borbah do 45 kg med starejšimi dečki.

 

Čeprav še ni konec meseca, pa so naši tekmovalci  ta mesec še posebej aktivni. Tako je v soboto, 4. marca 2017, maloštevilna ekipa nabirala medalje na prvenstvu »Nitra cup 2017« na Slovaškem, kjer so naši tekmovalci dodobra zmešali štrene preostalim tekmovalcem iz Češke, Slovaške, BIH, Srbije in Madžarske v formah, predvsem pa v borbah. Najvišja odličja so si priborili Nina Binter med mladinkami v borbah do 64 kg, David Trdin med mladinci v borbah do 57 kg ter Saša Sirše v članskih formah ll. DAN in višje ter v borbah nad 63 kg. Srebrni medalji sta osvojili Tiana Janković v mladinskih formah ll. DAN ter Valteja Trotovšek med mladinkami forme zeleni pas. Bronasto medaljo pa si je v borbah do 44 kg priboril David Novak. Prav tako smo domov odnesli tudi ogromen pokal za najboljšo članico, ki ga je osvojila Saša z dvema zlatima medaljama.

 V soboto, 18. in nedeljo, 19. marca 2017, pa so naši tekmovalci, člani slovenske taekwon-do reprezentance, testirali svojo pripravljenost na največjem evropskem mednarodnem prvenstvu »Czech open 2017«, na katerem je sodelovalo 518 tekmovalcev iz 16 evropskih držav. V izredno veliki konkurenci so si naši tekmovalci uspeli priboriti 4 medalje: David Trdin si je priboril zlato medaljo med mladinci v borbah do 57 kg, Katarina Sandić pa srebrno medaljo v mladinskih borbah nad 64 kg. Tretje mesto sta osvojili Nina Binter med mladinkami do 64 kg ter Valteja Trotovšek med mladinkami forme rumeni in zeleni pas. Kljub dobro prikazanemu nastopu sta brez medalj ostala Tiana Janković (mladinke forme II. DAN) ter Marko Pečar Liubimirescu (starejši dečki forme rdeči pas, borbe do 44 kg).

Oglejte si tudi