Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Kolesarski vikend v Ljubljani: Barjanka, Maraton Franja in dirka Po Sloveniji

Ta konec tedna bomo v Ljubljani navijali za kolesarje v živo. V soboto, 12. 6. 2021, bo na Slovenski cesti start Barjanke, v nedeljo, 13. 6. 2021, pa v BTC City start 40. Maratona Franja in pete etape kolesarske dirke po Sloveniji, ki ju bo prenašala mednarodna televizijska mreža Eurosport. Prenos petdnevnega športnega spektakla in obenem še tradicionalnega Maratona Franje bo služil kot promocijska platforma za turizem, saj bosta Slovenija in Ljubljana deležni precejšnje izpostavljenosti v tujih medijih in predstavljeni kot destinaciji, primerni za aktivna doživetja. Zato smo dogodek že tradicionalno podprli tudi pri Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana.

Start kolesarskega dogodka "Barjanka Hervis 2021" bo to soboto ob 8. uri na Slovenski cesti pri Drami,  kjer bo Turizem Ljubljana z lokom, transparenti in ljubljanskim Zmajčkom spodbujal tekmovalce in pozdravil navijače. Namen tradicionalne 83km kolesarske dirke je predstavitev lepot Ljubljanskega barja in obujanje spominov na prve kolesarske dirke, ko so še potekale po makadamskih cestiščih. Poleg tega so trase Barjanke, kronometra, družinsko-šolskega maratona ter deloma krajšega in daljšega maratona Franje speljane čez kraje v regiji Osrednja Slovenija, promocija slednje pa je eden od strateških ciljev Turizma Ljubljana. Nenazadnje je v regiji tudi rojstni kraj Tadeja Pogačarja, aktualnega zmagovalca Dirke po Franciji in trenutno enega največjih zvezdnikov kolesarstva, ki bo letos dirkal na 27. izvedbi dirke Po Sloveniji.

Start zadnje, pete etape dirke po Sloveniji, ki se bo vila dobrih 175 km od Ljubljane do Novega mesta, bo v nedeljo, 13. 6. 2021 v ljubljanskem BTC City. Poleg te bo isti dan v BTC City še začetek 156km Maratona Franja BTC City in 97km preizkušnje Triglav mali maraton Franja. Lahko rečemo, da bo ta dan v Ljubljani pravi kolesarski praznik, ki ga bodo spremljali gledalci s celega sveta. Že tretje leto zapored bo namreč petdnevno dirko Po Sloveniji prenašala mednarodna televizijska mreža Eurosport, letos pa bo prenos zajel še start tradicionalnega Maratona Franje. Za boljšo vidnost blagovne znamke destinacije bo start okrašen s promocijskim lokom in transparenti, za animacijo bo skrbel ljubljanski Zmajček, tekom prenosa pa se bo na Eurosportu vrtel tudi promocijski oglas Ljubljane.

Športni dogodki promovirajo destinacijo

Gostiteljstvo odmevnih športnih dogodkov ima izjemni promocijski učinek za destinacijo - poleg številnih tujih udeležencev dirke s svojimi ekipami in navijači ter predstavnikov tujih medijev bodo Ljubljano in druge slovenske destinacije lahko v sliki in besedi spoznavali številni gledalci po svetu preko medijskega poročanja.

V Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana prepoznavajo potencial Ljubljane kot gostiteljice rekreativnih in profesionalnih športnih dogodkov ter množičnih prireditev. Športni turizem zagotavlja številne nove prihode in nočitve tujih gostov, ki v povprečju trošijo več kot prostočasni gosti, prinaša močno pozitivno publiciteto in prispeva k podobi destinacije kot dobro organizirane in profesionalne, s kakovostno infrastrukturo in ponudbo.

vir: Turizem Ljubljana

Oglejte si tudi