Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

EP 2017 končali s petimi zlatimi odličji

V angleškem Liverpoolu, je med 25. in 30. aprilom 2017, potekalo XXXII. člansko, XXIII. mladinsko, IX. veteransko in VII. otroško evropsko prvenstvo v Taekwondo-ju, verzije ITF. Prvenstva se je udeležilo 796 tekmovalcev iz 32 evropskih držav, ki so se pomerili v posameznih in ekipnih borbah, formah, samoobrambi, testu moči in specialni tehniki. 31-članska slovenska izbrana vrsta je osvojila triindvajset odličij – trinajst zlatih, štiri srebrne in šest bronastih medalj. Osvojili so tudi pokal za najuspešnejšo moško veteransko ekipo in najuspešnejšo državo v seštevku medalj med veterani.
Slovenska reprezentanca, katero je tokrat sestavljajo tudi pet tekmovalcev Taekwon-do kluba Škorpijon iz Ljubljane, je pod vodstvom trenerjev Petra Landekerja, Ismeta Ičanovića, Muhameda Baltića, Simona Jana in Uroša Ruprehta izpolnila zadane cilje in zadovoljna prvenstvo zaključila s trinajstimi zlatimi, štirimi srebrnimi in šestimi bronastimi medaljami, pokalom za najboljšo veteransko ekipo in pokalom za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Tekmovalci TKD kluba Škorpijon so na prvenstvu skupno kar petkrat stali na najvišji stopnički, od tega dvakrat v individualnih disciplinah ter kar trikrat v ekipnih, prav tako pa so osvojili še pet uvrstitev od 5. do 8. mesta.

Že drugo leto zapored je dvakratni evropski prvak med veterani postal aktualni svetovni prvak Ismet Ičanović (zlata kategorija, forme VI. DAN in borbe do 80 kg). Veteranska ekipa v sestavi Peter Landeker, Ismet Ičanović, Simon Jan in Muhamed Baltič, pa je še trikrat poskrbela za slovensko himno, saj je ekipa osvojila še ekipne naslove evropskih prvakov v ekipnih formah, borbah in testu moči in na si koncu zagotovila še pokal za najboljšo veteransko ekipo in pokal za najuspešnejšo državo v skupnem seštevku osvojenih medalj med veterani.

Preostali štirje tekmovalci - Nina Binter (starejše mladinke borbe do 64 kg), Marko Liubimirescu Pečar (dečki borbe do 40 kg), Katarina Sandić (mlajše mladinke do 70 kg) ter Saša Sirše (članice forme IV. DAN in borbe nad 75 kg) so kar petkrat ostali tik pred polfinalom in s tem možnostjo za osvojitev odličja.

Vodstvo ITF Zveze za tradicionalni Taekwon-do Slovenije je nastope slovenskih tekmovalcev ocenilo za izjemno uspešne, saj  se v reprezentanci že nekaj let dviguje kakovost tekmovalcev, kar dokazuje tudi večje število osvojenih zlatih medalj. Slovensko reprezentanco v mesecu septembru 2017 čaka nastop na svetovnem članskem prvenstvu, ki bo potekalo v Severni Koreji, v letu 2018 pa evropsko prvenstvo za vse starostne kategorije v Estoniji.

Oglejte si tudi