Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

65. Pohod ob žici 2023 in Tek trojk

Med 4. in 6. majem 2023 bo v Ljubljani potekal že 65. Pohod ob žici ter Teki trojk. Prijave na Teke trojk, ki so namenjeni osnovnošolcem, srednješolcem ter odraslim rekreativcem, se lahko prijavite do 20. aprila 2023.

Letos na najbolj množično obiskani športni prireditvi pri nas pričakujemo kar 35.000 pohodnikov in tekačev vseh starosti in sposobnosti. 
Prireditev je namenjena vsem, tako najmlajšim kot starejšim, ki se zavedajo pomena zdravega načina življenja in želijo preživeti dan v dobri družbi, sproščenem vzdušju ter spoznati Ljubljano s pohodniške perspektive.

Pohod za vse generacije, Tek trojk pa za mladino in odrasle rekreativce

Prva dva dneva, 4. in 5. maj, bosta po tradiciji namenjena pohodom predšolskih otrok ter učencev in dijakov. V soboto, 6. maja, pa se bodo na različne pohodne razdalje po zelenem prstanu okoli mesta sprehodili tudi odrasli oziroma družine. 

Kot vsa leta do sedaj bo izhodiščnih mest več, dolžina hoje pa ni predpisana. Celoten krog Poti ob žici je dolg 34 kilometrov. 

Okoli 4.500 tekačev pričakujemo na Teku trojk, ki bo potekal v soboto, 6. maja. Mladina se bo pomerila na tri, odrasli rekreativci pa na 12 in 29 kilometrov. Prijave že zbirajo tukaj. Rok za prijavo je 20. april. 

Dnevi, ko se spominjamo z žico obdane Ljubljane in skrbimo za zdravje

Pohod po Poti ob žici, ki je bil prvič organiziran leta 1957, poteka po 34 km dolgi poti okoli Ljubljane, kjer je med 2. svetovno vojno stala žičnata ograja italijanskih in kasneje nemških okupatorjev. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane je glavni namen pohoda tudi spodbujanje gibanja in zdravega načina življenja.


Oglejte si tudi