Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

RAČUNALNIŠTVO – OSNOVNI PROGRAM

Morda že uporabljate računalnik, vendar vam delo z njim občasno povzroča težave in zagate? Oblikovali smo izobraževalni program za »neprave« začetnike, v katerem boste poglobili in razširili znanje uporabe računalnika.

Najprej si bomo skupaj ogledali osebni računalnik, spoznali njegove osnovne dele in njihove funkcije. Spoznali boste, da lahko na računalniku igrate tudi pasjanso, uporabljate kalkulator, ipd.
Nato se bomo poglobili v pisanje besedil. Učili se bomo, kako oblikujemo in urejamo besedilo, popravljamo napake, izberemo pisavo po svoji izbiri, kako besedilo shranimo in stiskamo na papir. Naučili se boste, kako v računalniško pismo vstaviti sličice ali fotografije po vaši izbiri.
Brez elektronske pošte danes ne gre več. Naučili se boste, kako upravljati svoj brezplačni elektronski poštni predal, kako vzpostaviti in urediti imenik elektronskih poštnih naslovov svojih prijateljev ter kako oblikovati elektronsko pošto s priponko.
Nedvomno si želite vstopiti tudi v svet interneta in se naučiti poiskati pomembne informacije, rezervirati vstopnice za želeni dogodek, poiskati mojstra za domače popravilo ipd. Kaj kmalu boste znali poiskati razne informacije doma in po svetu: vremenska napoved, dnevne novice, vozni redi, zastoji na cesti, dostava hrane na dom, kuharski recepti, nakupovanje preko spleta, kako se naročimo pri zdravniku itd.
Prek interneta se lahko vključimo tudi v spletno učilnico in prisluhnemo predavanjem svojih mentorjev.
Spoznali boste, da je uporaba Zoom aplikacije zelo enostavna in predvsem zelo uporabna.
Digitalni svet je brezmejen in kar ne bomo uspeli spoznati v tem letu, bomo spoznavali in se naučili v prihodnjih študijskih letih. Prejeli boste tudi učno gradivo, ki vam bo v pomoč pri samostojnem utrjevanju obravnavane snovi.

Kje: UTŽO, Poljanska cesta 6, dvorana v pritličju

Prvo srečanje: v petek, 5. novembra, ob 9. uri

Prijave: 01 433 20 90, urska.telban@univerzatri.si

Oglejte si tudi