Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

24 ur veslanja po Ljubljanici za dober namen

 Osma humanitarna akcija “24 ur veslanja za dober namen” bo potekala od 24. do 25. junija z osebnim izzivom, pri katerem boste preverili, koliko ste sposobni preveslati v 24 urah. Proga bo krožna, na reki Ljubljanici pa bo speljana skozi središče mesta, med Livado in Ambroževim trgom. Dolžina kroga je 5,5 km. Proga je nezahtevna, saj je Ljubljanica povsem mirna. Možno je uporabljati vse vrste kajakov oziroma kanujev ter desk za veslanje stoje (SUP). Vsak udeleženec v posamezni kategoriji si poljubno izbira število preveslanih krogov. Vodi se pregled časov in števila preveslanih krogov vsakega posameznika.

24-urno veslanje je izziv le za najbolj vztrajne, saj je rekordni dosežek 165 kilometrov, preveslanih v 24 urah. Posameznik pa lahko prevesla le en krog in s tem sodeluje v humanitarni akciji.

Nimate kajaka? Kajak kanu klub Ljubljana bo za tiste, ki nimajo svoje kajakaške opreme, zagotovil večje število kanujev in rekreativnih kajakov za začetnike. Prisotni bodo tudi usposobljeni učitelji kajaka, ki vam bodo pred spustom dali osnovne napotke za prve zavesljaje.

Izkupiček iz prijavnin, donacij in sponzorstva bodo namenili sofinanciranju nakupa računalnikov in dostopa do interneta za otroke iz socialno ogroženih družin.

Na Kajak kanu klubu Ljubljana (Livada) bo poskrbljeno za počitek in prehrano udeležencev ves čas spusta. Vabljeni so tudi tisti, za katere bo to prvi stik s kajakom. Z nekaj volje boste en krog zmogli preveslati tudi tisti, ki boste za veslo poprijeli prvič.

Informacije: www.kajak-ljubljana.si.
Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 bomo pripravili posebna navodila za udeležence spusta, ki bodo objavljena na spletnih straneh www.kajak-zveza.si in www.kajak-ljubljana.si.
Vsak udeleženec prejme spominsko majico in diplomo. Prvi trije posamezniki glede na število preveslanih krogov prejmejo posebno nagrado. Udeleženci, ki preveslajo 10 krogov ali več, prejmejo posebno nagrado.

povzeto po: Športna zveza Ljubljane

Oglejte si tudi