Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Prireditev Zvezde med zvezdami odlično uspela, v dobrodelni sklad zbranih 12.197,09 evra

26. maja je Skup'n plac v Braslovčah pokal po šivih. Občina Braslovče, Novi tednik & Radio Celje ter gasilci občine Braslovče več kot uspešno izpeljali veliko, odmevno prireditev s še bolj pomembno dobrodelno noto.

Več tisoč glavo množico so zabavali znani slovenski glasbeniki, Werner, Nina Donelli, Miran Rudan, Ansambel Šepet in osrednja gosta večera glasbena zasedba Chicas in Modrijani. Poleg dobrega glasbenega repertoarja, zabave za najmlajše z bratoma Malek in odlične postrežbe pa so organizatorji (Občina Braslovče in Novi tednik & Radio Celje) pripravili tudi DOBRODELNI GOLAŽ, ki ga je omogočil zlati pokrovitelj Trgovine Jager.

Kar 13 ekip je kuhalo in skuhalo odličen golaž (TD Braslovče, Lovska družina Braslovče, ekipa Tini Medenjak, Društvo upokojencev Braslovče, Društvo kmečkih žena Trnava - Gomilsko, Zasebni vrtec Bambi, PGD Dobrovlje, Pgd Parižlje Topovlje, ekipa Andreja Fijačka, Gozdni Servis Strojanšek, Društvo upokojencev Letuš, Društvo kmečkih žena Braslovče, ekipa Novi tednik& Radio Celje), s prostovoljnimi prispevki pa so v dobrodelni sklad zbrali 3.270,59 evra. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem ekipam za doprinos, pripravljenost, sodelovanje in tudi za popestritev programa in veliko dobre volje.

Čeprav je bil golaž predvsem dobrodelen, pa je bilo vendarle kanček zdrave in prijateljske tekmovalnosti. Komisija v sestavi Danice Tajnšek, Janeza Škrabeta in Urbana Jagra je po več kriterijih izbrala najboljši golaž, ki so ga po njihovi oceni skuhale članice Društva kmečkih žena Trnava – Gomilsko. Simbolično darilo je zmagovalkam podaril podžupan Občine Braslovče Primož Brinovec.

V dobrodelni sklad, ki ga je Občina Braslovče odprla za namen, da skupaj s partnerjem Zvezo prijateljev mladine Moste – Polje pelje na počitnice rejniške družine in družine iz socialno šibkejšega okolja, pa smo s pomočjo donatorjev zbrali še dodatnih 9.226,50 evra. Del izkupička od prodaje pijače in jedače pa so v dobrodelni sklad nesebično donirali tudi naši gasilci. Tako smo za naše družine in njihove nepozabne počitnice zbrali kar 12.497,09 evra. 

Na tem mestu se zahvaljujemo tudi vsem donatorjem: Nivo eko, d. o. o., Kronoterm, d. o. o., Požin, d. o. o., Tegar, d. o. o., Vrtine Palir, d. o. o., Epros, d. o. o., Sašo Cizej, s. p., Mihael Augustin, s. p., Drago Turnšek, s. p., Razvoj, d. o. o., Hmezad kmetijska zadruga Braslovče z. o. o., Beloglavc d. o. o., in posameznikom. 

Zahvala tudi vsem gasilcem za rediteljstvo, požarno stražo ter odlično postrežbo, zahvala lastnikom kmetijskih površin za parkirišča in vsem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka.


ZVEZDE MED ZVEZDAMI se vidimo spet prihodnje leto!

Oglejte si tudi