Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Prenavljamo za vas: Tavčarjeva ulica

Ta teden je stekel promet po prenovljenem delu Tavčarjeve ulice. Dela na pločnikih med Cigaletovo ulico in Slovensko cesto še potekajo in bodo končana predvidoma do 15. decembra. Do takrat načrtujemo tudi zaključek obnove bližnjega Miklošičevega parka.

Novost - krožišče pri stavbi Radiotelevizije Slovenija

Prometni režim na Tavčarjevi ulici ostaja enak prejšnjemu, pomembna novost pa je krožišče pri stavbi Radiotelevizije Slovenija, ki nadomešča trikotno križišče Komenskega–Dalmatinova–Tavčarjeva ulica ter omogoča boljši pretok prometa in vodenje kolesarjev.

Novo cestišče in kolesarske površine

Prenovili smo cestišče, kolesarsko stezo in kolesarski pas, javno razsvetljavo in večji del pločnikov na odseku med Resljevo in Slovensko cesto. Na odseku pred sodno palačo so kolesarske površine urejene kot kolesarska steza, na drugih delih ulice pa kot kolesarski pas. Prenovili smo tudi celo področje pred sodno palačo.

Obnova Miklošičevega parka kmalu zaključena

Do predvidoma 15. decembra bomo zaključili tudi obnovo bližnjega Miklošičevega parka, kjer smo uredili tlake in javno razsvetljavo, poskrbeli pa bomo še za zasaditev zelenja in ureditev zelenih površin. Na robu parka ob Tavčarjevi in Dalmatinovi ulici so po novem dolge betonske klopi, v parku pa bodo nove klopi z LED-svetilkami.

Urejeno, udobno in varno

Tako smo na območju med Resljevo in Slovensko cesto zagotovili še bolj urejene, udobne in varne površine za vse udeležence v prometu. Prenovljen park pa bo omogočil še prijetnejšo uporabo javnega prostora in ta del mestnega središča, skupaj z leta 2018 obnovljenim območjem Dalmatinove ulice, Slovenske in Gosposvetske ceste, povezal v lično celoto.

vir: MOL

Oglejte si tudi