Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Previdno v snežnih razmerah

Ljubljano je ponoči zajelo sneženje. Izvajalci zimske službe v Mestni občini Ljubljana KPL d.d. so že od 3. ure zjutraj na terenu z okrepljeno ekipo in mehanizacijo za odstranjevanje snega in posipanje cest. V jutranjih urah je bilo delu približno 300 delavcev in 240 vozil oz. delovnih strojev.

Akcija zimske službe še traja, vendar je zaradi jutranje prometne konice izvajanje nekoliko oteženo. Kljub temu si prizadevamo čim prej olajšati dostop predvsem do šol, vrtcev, zdravstvenih ustanov in drugih delov mesta s pluženjem, ročnim odstranjevanjem snega in posipanjem cest skladno z načrtom zimske službe.
Zaradi mokrega snega se predvsem na območju ljubljanskih hribov in z drevesi poraščenimi površinami pojavljajo podrto drevje in polomljene veje, zato dodatno opozarjamo, da bodite previdni tako na cestah kot v gozdu.

Brezplačna sol za posipanje

Meščani lahko na sedežu družbe KPL d. o. o. na Tbilisijski ulici 61, vsak dan od ponedeljka do sobote med 7. in 17. uro ter ob nedeljah od 7. do 13. ure prevzamejo brezplačno 15 kilogramov soli za posipanje. Posamezniki se morajo ob prevzemu soli izkazati z osebnim dokumentom, iz katerega je razvidno, da so meščani Mestne občine Ljubljana, s seboj pa imajo ustrezno posodo za prenos soli.

Oglejte si tudi