Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

NVO s potencialom je tudi Društvo za zaščito živali Ljubljana

Društvo za zaščito živali Ljubljana, ena izmed dvanajstih nevladnih organizacij vključenih v program NVO s potencialom, je neprofitna, dobrodelna, prostovoljska organizacija, katera si že od svoje ustanovitve prizadeva izboljšati stanje na področju varovanja živali. To skušajo doseči z ozaveščanjem, informiranjem in izobraževanjem, da bi tako dolgoročno preprečevali neodgovoren odnos do živali, hkrati pa skušajo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč.
V okviru programa NVO s potencialom bodo v Društvu za zaščito živali Ljubljana s pomočjo Stičišča NVO osrednje Slovenije izpopolnili svoja znanja na številnih področjih, kot je pisanje finančne strategije, komunikacijske strategije in pisanje poslovnega načrta za pasjo šolo ZA PSA. Prav tako si želijo povezovanja in sodelovanja s predšolskimi in osnovnošolskimi ustanovami v okviru implementacije programov »otrok in pes«, »komunikacija s psom« in »varnost pred ugrizi«, pri čemer jim bomo na Stičišču NVO pomagali in jih usmerjali.

Kaj je NVO s potencialom?

Je nevladna organizacija, ki izkazuje interes za lasten organizacijski, strokoven in zagovorniški razvoj, ter je pripravljena zadovoljevati lokalne potrebe oziroma aktivno prispevati k razvoju lokalne skupnosti.

NVO s potencialom je aktivna organizacija, ki se razvija in prispeva k razvoju okolja, v katerem deluje oziroma izvaja nove storitve. 

Kot pravi Maša Cerjak Kastelic, zastopnica Društva za zaščito živali, sta dolgoletna pomoč v zavetiščih in kinološko znanje, pridobljeno doma in v tujini izrednega pomena za delo s psi z najrazličnejšimi ozadji, težavami in zmožnostmi. Prav tako pa je šola povezana z eno od vodilnih svetovnih organizacij na področju vzgoje in dobrobiti psov, Pet Dog Trainers of Europe.

Nova storitev, ki so jo v društvu razvili v okviru programa NVO s potencialom je Pasja šola ZA PSA, ki je psom prijazna pasja šola. Učenje poteka po sodobni metodi naravne vzgoje, ki temelji na razumevanju psov in njihove telesne govorice s ciljem, da bo vaš pes postal umirjen, samozavesten in lepo vzgojen družinski član.

K projektu NVO s potencialom še vedno vabimo zainteresirane nevladne organizacije (društva, zavode in ustanove), katerih poslanstvo in delo je pomembno in prepoznano v lokalnem okolju. V okviru programa se boste vključili v brezplačna usposabljanja, mentorstva in svetovanja na organizacijskem, strokovnem in zagovorniškem področju. Vsebina programa bo individualno prilagojena potrebam organizacije. Več podrobnejših informacij prejmete na naši uradni spletni strani.

Povezave

consulta.si/

Oglejte si tudi