Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Danes se začenja tretji del preventivne akcije "Hitrost"

Mestno redarstvo se, kot vsako leto, pridružuje preventivni akciji "Hitrost", ki bo potekala od 12. do 18.8.2019.


Akcijo vodi in koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, cilj akcije pa je zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne oziroma neprilagojene hitrosti.

Mestno redarstvo se pridružuje preventivni akciji, katere namen in cilji so:

  • zmanjšati število prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti,
  • zmanjšati število žrtev prometnih nesreč, ki se zgodijo zaradi neprimerne ali neprilagojene hitrosti, ter
  • zmanjšati število hudo poškodovanih zaradi hitrosti.

Izvajali bodo poostren nadzor

Mestno redarstvo Mestne občine Ljubljana bo med 12. in 18.8.2019 izvajalo poostren nadzor hitrosti s samodejnima merilnima napravama nameščenima v službenih vozilih ter s stacionarnima samodejnima merilnima napravama na lokacijah, ki se bodo določile na podlagi varnostne ocene. Vozniki nas lahko pričakujejo predvsem v okolici šol, vrtcev in drugih vzgojno izobraževalnih ustanov, domov starejših občanov ter območjih z večjo frekvenco pešcev, kjer zaznavamo večje število prekoračitev hitrosti.

 

Prilagodite hitrost

Mestno redarstvo apelira na vse udeležence v cestnem prometu, da hitrost vožnje prilagodijo prometnim varnostnim razmeram in upoštevajo cestnoprometne predpise in signalizacijo ter tako s svojim ravnanjem prispevajo k skrbi za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu ter kvaliteti bivanja na območju Mestne občine Ljubljana.

Skupaj skrbimo za prometno varnost

V Ljubljani izvajamo številne aktivnosti za zagotavljanje prometne varnosti vseh udeležencev v prometu, posebno pozornost pa posvečamo ranljivim skupinam, kot so pešci, otroci, starejši in osebe z oviranostmi. Tako mestni redarji kot tudi člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu MOL izvajajo številne preventivne aktivnosti, katerih cilj je zagotavljanje varnosti na naših cestah.

Župan Zoran Janković je kot prvi župan v Sloveniji podpisal tudi Zavezo z javno podporo aktivnostim Vizije 0 zavoda Varna pot.

 

V Ljubljani 9 lokacij merjenja hitrosti

Ohišja za samodejne merilne naprave smo leta 2017 najprej postavili na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti, lani smo dodali še tri lokacije: na Zadobrovški cesti, na Cesti Dolomitskega odreda in na Slovenčevi ulici, letos pa sistem dopolnjujemo še z lokacijama na Opekarski in Samovi ulici.

Opažamo, da je na cestah, kjer so postavljena ohišja za merilne naprave, manj prekoračitev hitrosti, oziroma se njihovo število zmanjšuje

Oglejte si tudi