Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Župan sprejel predstavnike gasilcev in društev

Na povabilo župana so se v torek in sredo, 22. in 23. januarja, v občinski sejni sobi zbrali predstavniki prostovoljnih gasilskih društev in vodstvo gasilske zveze oziroma predstavniki društev, ki delujejo na območju občine.
Letošnje srečanje z gasilci in tudi društvi je bilo zaradi decembrskih lokalnih volitev s strani župana sklicano januarja, ko so bili rezultati znani in se je o skupnem sodelovanju tudi v prihodnje že lahko razpravljalo. Župan Franc Setnikar je sprva tako gasilcem kot ustvarjalcem kulturnega in zabavnega življenja v občini izrekel zahvalo za dobro sodelovanje v preteklem obdobju. Obljubil je, da se bodo na občini še naprej trudili, da bodo gasilci ustrezno opremljeni, društva pa bodo imela dovolj finančne spodbude za izvajanje svojih dejavnosti.
Na torkovem srečanju sta zbrane pozdravila tudi predsednik in poveljnik Gasilske zveze Dolomiti. Slednji je podal operativno poročilo, med drugim je omenil tudi pomembnost usposabljanja pri gasilcih, ki poleg ustrezne opreme pripomore, da so intervencije čimbolj uspešne. Predsednik je pohvalil sodelovanje gasilcev z občino, ki ima posluh. Napovedal je nekaj sprememb, ki se bodo na ravni Gasilske zveze Slovenije v prihodnje zgodile. V razpravi so sodelovali še predstavniki društev, ki so se dotikali lastnih izkušenj iz različnih intervencij v preteklem letu ter poudarili, da so h klicu na pomoč vselej pristopili v najkrajšem možnem času ter v prepričanju, da bodo delo opravili po svojih najboljših močeh.

V sredo pa so imeli možnost spregovoriti vsi, ki v občini skrbijo za kulturo, turizem, športne aktivnosti in vse druge vsebine, ki povezujejo in družijo občane. Ti so na kratko opisali njihovo delovanje v preteklem letu, našteli projekte, medsebojna sodelovanja znotraj in tudi izven občinskih in državnih meja ter  predstavili program dela v prihodnjem letu. Tudi letos je bilo nekaj več besed namenjenih kulturnim dvoranam oz. prostorom, kjer se društvene aktivnosti odvijajo, med drugim so govorili tudi o prostoru pri Polhograjskem domu, ki se zaradi ureditve spreminja. Mnogi navzoči predstavniki so se županu zahvalili za posluh in podporo ter finančna sredstva za društvene projekte in delo, pohvalili so tudi vključevanje društev v občinske dogodke in prireditve ter zaželeli, da se res poskuša vključevati čim več društev. Župan je ob koncu razprave misel sklenil v želji, da s takšnim delom in sodelovanjem tudi v prihodnjem letu nadaljujejo.

 

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi