Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Ljubljana Fashion Week tudi v ljubljanskem podhodu Ajdovščina

LJFW bo med 1. 10. in 10. 10. 2020 skozi razgiban program predstavil bogato modno dogajanje ter izbrane znamke perspektivnih mladih in že uveljavljenih modnih imen. Ekskluzivne revije in predstavitve si bo mogoče ogledati tako na spletu kot v živo, in sicer v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, na Fužinskem gradu in ljubljanskem podhodu Ajdovščina, ki bo v ta namen po dolgem času ponovno zaživel v vseh svojih arhitekturnih potencialih.

 

Ker razmere spomladanske izvedbe LJFW niso dopuščale, modni navdušenci še toliko nestrpneje pričakujejo jesensko izvedbo. V prestolnico bo prinesla sveže modne trendeinovativno izvedbo revijmodni performansžive izložbemodne filme ter strokovno konferenco in showroom. Del progama bo predstavitev študentov NTF, ki bodo v okviru LJFW platforme svoje kreacije predstavili na posebni razstavi.

Ljubljanski podhod Ajdovščina se bo v tem času spremenil v modno oazo sredi mesta, kjer bodo potekale ekspresivne predstavitve kreacij oblikovalcev, se vrteli modni filmi in odvijale konceptualne razstave. Dogodki v podhodu Ajdovščina bodo za obiskovalce brezplačni, k čemur sta pripomogla Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana, ki skrbita, da so dogodki na javnih površina zanimivi za različne ciljne javnosti, širijo prireditveni prostor izven strogega mestnega jedra in ustvarjajo dogajanje čez celo leto.

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje bosta potekali tudi okrogli mizi na temo podpornih poklicev v modnem sektorju in trajnostne mode. Ravno slednja tema je rdeča nit že zadnjih nekaj edicij LJFW v želji, da bi s pomočjo ozaveščanja kolektivno sprejemali odgovornost do okolja, ki jo lahko realiziramo z izbiro oblačil. Zainteresirani se lahko prijavijo na obe okrogli mizi preko spletnega obrazca za konkretni dogodek na www.ljfw.org, kjer je objavljen tudi program dogodkov za prihajajočih 10 dni.

Letošnja edicija modnega tedna bo seveda potekala prilagojeno zahtevam NIJZ. Zaradi omejenega števila gostov vstopnice za ogled modnih revij ne bodo v prodaji, zato je vstop v Muzej za arhitekturo in oblikovanje, kjer bodo potekale, možen le z vabilom.

Oglejte si tudi