Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Zaključil se je Teden športa

Ob upoštevanju vseh ukrepov, omejitev in seveda pogojev, ki jih zahteva pravilo PCT, se je na prvo soboto v septembru začel ljubljanski Teden športa, ki je trajal kar osem dni.

Prvi dogodek so bile Športne igre zaposlenih, ki so potekale pretežno v Športnem centru Triglav. 160 udeležencev se je merilo v malem nogometu, košarki 3×3, odbojki, šahu in kegljanju. Vzporedno je v City parku potekal drugi ljubljanski kvalifikacijski turnir v ulični košarki (3×3), sodelovalo pa je 25 moštev. V nedeljo, 5. septembra smo z dogajanjem nadaljevali že zjutraj pri brunarici v Zadvoru, nato pa smo se s predstavitvijo nordijske hoje in rolkanja ter celoletnih pohodnih in kolesarskih programov preselili na Orle. Pomagali smo okoli 70 obiskovalcem. V ponedeljek in torek, 6. in 7. septembra, so po vsej Ljubljani, po urniku potekale brezplačne predstavitve vadbe na otokih športa. Vadbe so potekale na sedemnajstih točkah, trenerke in trenerji pa so s strokovnimi nasveti pomagali okoli 170 rekreativcem. V sredo, 8. septembra so se meščani Ljubljane na vadbi sredi Prešernovega trga pridružili skupaj okoli osemdesetim vadečim iz ljubljanske izpostave Šole zdravja in iz prve roke izvedeli, kje vse po mestu lahko z njimi vadijo. Šesti in sedmi dan Tedna športa sta bila tradicionalno namenjena aktivnemu spoznavanju osnovnošolske mladine z različnimi športi in ljubljanskimi društvi, ki jih izvajajo. Na Miniolimpijadi je sodelovalo 500 šolarjev prve triade, pri tem pa so jim pomagali in jih spodbujali člani iz dvaintridesetih društev. Športna tržnica je v soboto, 11. septembra prvič potekala na Pogačarjevem trgu. Namesto sadja, zelenjave in drugih dobrot, ki nam jih ponuja narava, smo tam na ogled postavili petdeset klubov in društev, ki so z brezplačnimi preizkusi različnih športnih panog ter možnostjo vpisa k redni vadbi navdušili okoli petsto meščanov vseh starosti.

Več si boste prebrali na spletni strani Razgibajmo Ljubljano, kjer bo objavljena tudi fotogalerija. Program Razgibajmo Ljubljano sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Fundacija za šport.

vir: Športna zveza Ljubljane

Oglejte si tudi