Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

S Slovensko baklo okrog Ljubljane

Zadnji naš skupinski tek smo organizirali 7. marca 2020, udeležilo se ga je 146 tekačev. Bilo je fantastično. Po več kot enem letu osamitve je zasijala luč upanja. Ali ste za skupinski tek malo drugače?

Slovenska bakla se je na ramenih članov društev GRS iz Zgornjesavske doline povzpela na vrh zasneženega Triglava in se tako podala na dolgo pot po Sloveniji. Plamenica iz slovenskega bukovega lesa in jeklene krone v silhueti Triglava, izdelana iz recikliranega jekla Skupine SIJ, s petimi olimpijskimi prstani kot simbolom povezovanja, bo širila upanje in bo v 81 dneh prepotovala vseh 212 slovenskih občin. Slovenska bakla, ki oznanja prihajajoče olimpijske igre v Tokiu, je simbol jeklene volje, trdnosti, modrosti, povezovanja in upanja. Ne samo to, bakla preganja strah in krepi samozavest.

Banka SKB, naš partner v dobrem in slabem, vam omogoča, da prav vi s Slovensko baklo tečete skupaj z nami. Plamenico upanja bomo v soboto, 15. maja, ko Slovenska bakla počiva in uradno ne potuje po Sloveniji, v tekaškem koraku ponesli okoli Ljubljane, na 35 km dolgo pot po Poti spominov in tovarištva. Pridružite se tekaškim nosilcem bakle, postanite SKB ambasador olimpijskih vrednot, bodite del največje vseslovenske športne zgodbe leta 2021.

V soboto, 15. maja, tečemo s Slovensko baklo okrog Ljubljane

Še vedno veljajo strogi omejitveni ukrepi za preprečevanje širjenja korona virusa. Združujemo se lahko do 10 ljudi na enem mestu. Upoštevamo razdaljo, med predajo razkužujemo roke. Na dogodek pridete z masko.

Kako bomo tekli?

Celotno pot 35 km bomo razdelili na 3-5 km odseke, posamezen odsek pa bo z baklo in olimpijskim vzdušjem pretekla skupina do 8 tekačev. Prva skupina tekačev in Slovenska bakla bodo štartali ob 8.00 pri Koseškem bajerju. Čez določeno razdaljo bo prva skupina predala baklo drugi skupini. Tako bo potekalo čez vse kilometre nazaj do Koseškega bajerja. Vsak tekač prejme SKB spominsko majčko z napisom “Imamo olimpijske sanje”, v kateri ga bomo prosili, da tudi odteče častne kilometre in super močno olimpijsko zapestnico.

Glede na število prijavljenih tekačev, vas bomo razporedili v skupine, prav tako vam bomo tudi določili lokacijo oz. odsek, ki ga boste pretekli in uro prihoda na lokacijo. O vsem vas bomo obvestili 3 dni pred dogodkom. Če imate izrecno željo, da bi radi tekli skupaj v skupini, to zapišite v komentar. V vsakem primeru pa odsek ne bo daljši od 5 km. Imamo 100 prostih mest. 

Prijavite se na tej povezavi.

vir: priprave.si

Oglejte si tudi