Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO

Slovenske odvetnice in odvetniki že 9. leto po vrsti organiziramo DAN ODVETNIŠKE PRAVNE POMOČI PRO BONO.

V četrtek, 19. decembra 2019, bomo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih Ljubljanskega potniškega prometa nudili brezplačno pravno svetovanje. Ponosni smo, da je tudi letos častni pokrovitelj dogodka predsednik republike Borut Pahor. 

 

 Ljubljana, 11. 12. 2019 – Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. 

 

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP. Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe bo objavljeno na spletni strani zbornice. 

Oglejte si tudi