Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Afirmacije za otroke

Afirmacije so misli, ki spremljajo naš vsakdan. Nekaterih se zavedamo, nekaterih manj. A, naše misli usmerjajo življenje. Zato je tako zelo pomembno, da negujemo ljubeče misli. To predajmo tudi otrokom z zgledom in morda na njim še bolj primeren način. Skozi igro, kartice, kot začetek čudovitega dneva.

 

10 koristi uporabe afirmacij za otroke:

  • pozitivna afirmacija motivira otroka, saj lahko te misli tudi ponotranji in jih občuti, kot resnico,
  • so odličen pripomoček, ko želimo dvigniti razpoloženje ali ko se zapletejo v negativen monolog, neprijetne scenarije,
  • dvigujejo samozavest in gradijo pozitivno samopodobo,
  • trenirajo možgančke za boljšo komunikacijo s seboj,
  • z redno prakso utrdijo pozitiven način razmišljanja in se lažje soočijo z izzivi,
  • naučijo se, da imajo vse vire moči v sebi,
  • sami najdejo rešitev in se naučijo odgovornosti za svoje življenje ( iz nemoči v moč ),
  • utrjujejo pozitivna prepričanja o sebi in svetu,
  • negujejo svojo avtentično naravo in ustvarjajo čarobne trenutke,
  • so odlična popotnica za odraslo življenje.

 

Kar verjamemo o sebi, to je naša resnica. Zato je praksa afirmacij lahko resnično odličen pripomoček za boljšo samopodobo otroka, samozavest, samozavedanje in regulacijo počutja.

 

Ko ozaveščamo prijazne, ljubeče misli do sebe, se na to pozitivno odziva naš umirjen dih, lahkotno telo, sproščen um in seveda tudi naše odzivanje na zunanji svet. Otrok, ki občuti, da ima vse vire v sebi, se lažje sooča z izzivi življenja. Najverjetneje ima tudi boljše rezultate v šoli, bolje spi, se lažje izrazi in se počuti varno v svetu. Predvsem pa se nauči, da je lahko tak, kot je. Z ljubečim odnosom, ki ga neguje do sebe ne čuti nujno potrditve okolice. Zaveda se svoje unikatnosti in ne tekmuje z drugimi.

 

Otroci se sčasoma naučijo teh kratkih vzpodbudnih stavkov in jih začnejo uporabljati v različnih situacijah. Na začetku pa je dobro, da afirmacije vadijo s starši, vzgojitelji, učitelji. To je lahko tudi priložnost za pogovor, če ne čutijo, da so resnično pogumni, ljubljeni ali karkoli drugega. Kje je razlog? Tako lahko odrasli stojijo ob strani otroku in vzpodbujajo prebuditvi tega prijetnega občutka, pozitivnega prepričanja. In tako seveda opuščanje negativnega sidra, ki so ga lahko prejeli v različnih izkušnjah.

 

Afirmacije lahko prebere odrasla oseba in jih skupaj na glas ponavljata. Lahko se postavita tudi pred ogledalo, saj otrok lahko še lažje poveže sebe s temi stavki. Lahko jih uporabljate tudi v mislih, kot pripomoček za meditacijo. Vključite v vizualizacijsko zgodbico ali povežete afirmacijo in igro.

 

Začnite dan s pozitivno afirmacijo in verjamem, da boste tako skupaj z otroci kreirali super trenutke.

Oglejte si tudi