Logo MojaObčina.si
DANES
32°C
22°C
JUTRI
35°C
20°C
Oceni objavo

Poletna muzejska noč v MGML

Poletna muzejska noč v soboto, 15. junija 2024, vabi v prijetna okolja Muzeja in galerij mesta Ljubljane, kjer vam bodo družbo delali zgodovinske in umetniške razstave, koncerti, delavnice, vodstva, sprehodi po parkih in vrtovih, družabne igre in kolesarske ture. Vsi dogodki in ogledi razstav so brezplačni.

Antična zgodovina

Med 18. in 20. uro lahko obiščete Arheopark Emona ali pa v Emonski hiši ob 19.30 na dogodku Melodije z Olimpa prisluhnete pripovedovanju antičnih mitov ob glasbeni spremljavi.

Podrobnejše informacije o dogajanju v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane najdete tukaj.


Galerije mesta Ljubljane

Kreativno druzenje s svetlorisom v Galeriji Jakopic. Foto: MGMLKreativno druzenje s svetlorisom v Galeriji Jakopic. Foto: MGML
Kreativno druženje s svetlorisom v Galeriji Jakopič. Foto: MGML
V Bežigrajski galeriji 1 bo med 18. in 20. uro na ogled razstava slik Drobci nevidne sfere slikarke Jasne Samarin, Bežigrajski galeriji 2 pa razstava Bogdana Borčić z naslovom Pogledi v atelje, Risbe, slike, grafike in objekti 1949–2014.

V Galeriji Jakopič si lahko med 18. in 24. uro ogledate razstavo Nekje drugje. Tukaj francoskega fotografa slovenskega rodu Klavdija Slubana, lahko pa se med 19. in 21. uro udeležite delavnice Svetloris, ki je namenjena otrokom, odraslim in družinam. Ob 21. uri bo potekalo strokovno vodstvo s fotografom Klavdijem Slubanom in kuratorko dr. Marijo Skočir.

Galerija Vžigalica med 18. in 24. uro vabi na ogled razstave festivala Svetlobna gverila: Transformacije, ob 21. uri pa vas bo popeljala na vodstvo s kolesom po lokacijah Svetlobne gverile.

Če se boste odločili za obisk Mestne galerije Ljubljana, se lahko ob 19. uri udeležite vodstva po razstavi Adijo pecivo z umetnikom Mladenom Stropnikom. 

Podrobnejše informacije o dogajanju v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane najdete tukaj.


Galerija Cukrarna 

Cukrarna. Foto: Miran KambičCukrarna. Foto: Miran Kambič
Cukrarna. Foto: Miran Kambič
V Cukrarni bo med 18. in 21. uro bosta potekali drop-in delavnica ilustracije DVOuMno (11-14) in izkustvena delavnica za otroke Kako diši prihodnost? (8-13), od 19. do 22. ure se lahko udeležite Večera družabnih iger, ob 20., 21. in 22. uri pa bo potekalo vodstvo po razstavi Zgodovina in prenova Cukrarne. 

Podrobnejše informacije o dogodkih ter prijavah na delavnice in vodene oglede najdete tukaj.


Mestni muzej Ljubljana 

Od korzeta do zaketa Blaz Gutman MGMLOd korzeta do zaketa Blaz Gutman MGML
Od korzeta do žaketa, foto: Blaž Gutman, MGML
V Mestnem muzeju Ljubljana bodo potekala vodstva po razstavah Ljubljana. Zgodovina. Mesto., Od korzeta do žaketa: Oblačilni videz Ljubljančanov, 1850–1950, Iz časa pred gumbi: Bogastvo rimskih oblačilnih sponk, Neznano kraljestvo, »Ilirija ali kar hočete«.

Med 18. in 24. uro se lahko družine odpravijo na samostojen ogled razstav Z Ljubo in Ano gremo v Ljubljano (4+) ali Kako je nastajalo najlepše mesto na svetu (8+), ali pa se od 18. do 21. ure udeležijo interaktivne delavnice Mi pa lukn'ce šivamo.

Ob 22. uri bo glasbeni večer v muzejskem atriju z DJ Erosom. 

Podrobnejše informacije najdete na spletni strani muzeja.


Plečnikova hiša

Plecnikova hisa foto Andrej Peunik MGMLPlecnikova hisa foto Andrej Peunik MGML
Plečnikova hiša. Foto: Andrej Peunik, MGML
V Plečnikovi hiši si lahko med 18. in 24. uro ogledate stalno razstavo Plečnik., pod vodstvi pa še razstavi Saša Dev, arhitekt in Plečnikovo domovanje.
Vodstva potekajo za skupine do 7 ljudi – samostojni ogledi niso možni. Obvezne so vnaprejšnje rezervacije mest, ki jih v Plečnikovi hiši sprejemajo od 12. do 14. junija od 8. do 14. ure na prijava@mgml.si.

Odraslim je namenjeno tudi vodstvo po Plečnikovem vrtu. Obvezne so vnaprejšnje rezervacije mest, ki jih v Plečnikovi hiši sprejemajo od 12. do 14. junija od 8. do 14. ure na prijava@mgml.si.

Med 18. in 20.30 uro bo potekala predstavitvena delavnica o čebelah za družine z naslovom Pokukajmo v čudežni svet čebel, ob 21. uri pa bo koncert Glasba po Plečnikovem okusu.

Podrobnejše informacije najdete tukaj.


Vila Zlatica

vila zlatica foto Miran Kambič vila zlatica foto Miran Kambič
Vila Zlatica. Foto: Miran Kambič

Vodstva po Hribarjevi vili Zlatica bodo potekala ob 18., 18.30, 19., 19.30 in 20. uri. 

 

Podrobnejše informacije o dogajanju v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane najdete tukaj.(vir: ljubljana.si)

Oglejte si tudi