Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zbiramo pobude za nove akcije projekta Zunaj

V Ljubljani že tretje leto zapored pripravljamo projekt Zunaj, katerega osnovni namen je spodbuditi prebivalce, da sami uredijo kotičke v njihovi okolici, ki jih najbolje poznajo. Pobude za letošnje akcije zbiramo od 8. marca do 8. aprila 2021.

S projektom Zunaj prebivalce spodbujamo k aktivnemu urejanju javnega prostora in podpiramo majhne lokalne akcije, s katerimi lahko meščanke in meščani sami izboljšajo njihovo okolico in predstavljajo korist za skupnost. Skupno vsem akcijam je, da jih predlagajo ter izpeljejo posamezniki skozi delovno akcijo širše skupnosti, na Mestni občini Ljubljana pa poskrbimo za kritje materialnih stroškov do višine 800 evrov.

V okviru projekta bomo letos izbrali 12 pobud, ki jim bomo omogočili kritje materialnih stroškov ter jim zagotovili mentorsko vodenje.

Uresničili smo že 25 pobud 

Projekt Zunaj smo zasnovali leta 2019 kot plod sodelovanja med KD Prostorož, IPOP in Mestno občino Ljubljana, letos pa vodenje projekta prevzema društvo Pazipark.

Projekt je med meščankami in meščani zelo dobro sprejet in je vsako leto bolj odmeven. V preteklih dveh letih smo uresničili že 25 pobud, s katerimi smo obogatili okolico z novimi družabnimi prostori, lesenimi klopmi, zeliščnimi in cvetličnimi gredami, športnimi trasami, izmenjevalnico knjig, ureditvijo prostorov med bloki in še marsičim.

Kako oddati pobudo?

Pobude za letošnje akcije zbiramo do četrtka, 8. aprila 2021.

Prejete pobude bo pregledala strokovna komisija in jih ocenila na podlagi naslednjih kriterijev:
• spodbujanje druženja in srečevanja na prostem,
• urejanje javnega prostora, ki že dlje časa ni v uporabi,
• prepričljiva utemeljitev pobudnikov, zakaj želijo izvesti akcijo,
• pozitiven vpliv na podobo, čistočo in varnost soseske,
• motivacijski potencial za druge lokalne pobude,
• doprinos k skrbi za odprte mestne površine,
• podpora lokalnih prebivalcev pobudi.

Spletno prijavnico najdete tukaj, kjer so objavljene tudi ostale podrobnosti letošnjega projekta Zunaj, ogledate pa si lahko tudi doslej izvedene akcije.

Zunaj je projekt Mestne občine Ljubljana, ki ga v letu 2021 koordinira društvo Pazipark.

Oglejte si tudi