Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
21°C
8°C
JUTRI
15°C
9°C

Prenova sistema BicikeLJ za še prijaznejšo uporabo koles

Predvidoma v torek, 3. novembra 2020, bo Europlakat začel z nadgradnjo sistema BicikeLJ, ki bo uporabnikom omogočila še bolj udobno in preprosto uporabo koles.

Na vseh postajah bo v terminale vgrajena nova strojna oprema, ki podpira novo generacijo programske opreme za upravljanje sistema. Nadgradnja bo zaključena v roku desetih dni, sistem pa bo ves čas deloval. Skupna vrednost investicije v nadgradnjo tehnološke platforme, ki jo financira zasebni partner Europlakat, znaša približno 400.000 evrov.

Občasne krajše zapore postaj

Sistem BicikeLJ bo deloval tudi med nadgradnjo, bodo pa za krajši čas zaprta posamezna postajališča, kjer bodo potekala dela. Nadgradnja namreč vključuje zamenjavo celotne strojne opreme na terminalih in namestitev zaslonov na dotik. Dela se bodo na vsaki od postaj izvajala po nekaj ur, te bodo v sistem predvidoma vključene še isti dan. Kolesa si bodo uporabniki v času nadgradnje sistema lahko izposojali tako na postajah s staro opremo kot tudi že na postajah s posodobljenimi terminali, ki bodo ponovno vključene v sistem.
Aktualna obvestila za uporabnike bodo v času nadgradnje objavljena tudi na spletni strani www.bicikelj.si in preko profila Bicikelj na družbenem omrežju Facebook. Za dodatna pojasnila in pomoč se uporabniki lahko obrnejo tudi po e-pošti na info@bicikelj.si.

Nova spletna stran in mobilna aplikacija

Uporabniki si bodo kolesa še naprej lahko izposojali z Urbano, po novem pa jim bo na voljo tudi mobilna aplikacija. Preko uradne mobilne aplikacije BicikeLJ bodo uporabniki lahko dostopali do svojega uporabniškega računa, spremljali razpoložljivost prostih koles in ključavnic ter si izposojali kolesa. Po nadgradnji sistema Bicikelj bo na voljo tudi prenovljena spletna stran www.bicikelj.si.

Nova PIN koda

Nov sistem bo deloval z uporabo 6-mestne PIN kode. Nova PIN koda uporabnikov bo posodobljena samodejno, in sicer bo to obstoječa 4-mestna koda in dodani dve ničli (PIN številka + 00).

Izjemna priljubljenost in nove postaje

K rasti kolesarskega prometa smo v Mestni občini Ljubljana poleg številnih infrastrukturnih novosti, ki prispevajo k varnosti kolesarjev, pomembno pripomogli tudi z uvedbo sistema samopostrežne izposoje mestnih koles BicikeLJ. Od 12. maja 2011, ko je sistem BicikeLJ pričel delovati, je bilo opravljenih že več kot 7 milijonov izposoj koles, vsako pa je v povprečju izposojeno osemkrat na dan.

Ob zagonu leta 2011 je bilo uporabnikom na voljo 300 koles na 30 postajah. Priljubljenost sistema je presegla vsa pričakovanja, zato mrežo postajališč in koles vztrajno širimo. Uporabnikom je danes na voljo že 610 koles na 61 postajah. Še v letošnjem letu bomo postavili predvidoma devet novih postajališč na naslednjih lokacijah: Koseze (Bajer), Celovška cesta (Dravlje), Kolezija, Cesta na Brdo, Polje – Studenec, Zadobrovška, Zalog, Črnuče in prav toliko tudi prihodnje leto. Dodatno bo dve postajališči financiralo podjetje LEK, po eno pa še Hofer, Lidl, Supernova, Ikea in Butan plin. Postajališč bo tako po tej širitvi skupaj 86, koles pa 860.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi