Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Zimska služba je pripravljena

V Ljubljani smo dočakali prvo sneženje v zimski sezoni 2020/21. Ekipe zimske službe, ki jo izvaja koncesionar KPL d.o.o., so že na delu.

Ekipe zimske službe so že prejšnje dni ukrepale predvsem na območju ljubljanskih hribov, kjer se zima običajno najbolj oziroma najprej pozna, v noči s 1. na 2. december 2020 pa so začeli izvajati mokro posipanje vseh cest prve prioritete in delno tudi cest druge prioritete, da preprečijo morebitno poledico in oprijemanje (napovedanega) snega.

Zimske razmere

Zimske razmere nastopijo takrat, ko je zaradi zimskih pojavov (sneg, poledica in drugo) lahko ogroženo normalno odvijanje prometa. Opravljanje zimske službe poteka po prioritetah, kar pomeni, da se najprej očistijo ceste in postajališča za javni prevoz, nato pločniki, potem kolesarske steze in parkirna mesta. 

24-urna dežurna služba

V zimski sezoni ima koncesionar KPL d.o.o. na sedežu družbe organizirano 24-urno dežurno službo. Njena naloga je, da neprekinjeno spremlja stanje in razmere na voziščih, in da v primeru poledice ali pričetka sneženja v najkrajšem možnem času aktivira dežurne posipalce za preprečevanje poledice.

vir: MOL

Oglejte si tudi