Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Vsi na rolerje

V nedeljo, 21. avgusta 2022, Ljubljana gosti tretji mednarodni rolerski polmaraton na 21 km. Že tretje leto zapored se bo Štajerska cesta od rondoja Tomačevo do rondoja s Kranjčevo ulico spremenila v tekmovalni poligon za bolj ali manj spretne roleriste, pridružili pa se jim bodo tudi rolkarji in invalidi na vozičkih in ročnih kolesih.

Tekmovanje se bo začelo ob 9. uri in se s podelitvijo kolajn in nagrad najboljšim končalo okoli 14. ure.

Prireditev tako za rekreativce, kot za profesionalne roleriste

Prireditev, ki je poleg tekmovalnega tudi rekreativnega značaja, in tako primerna prav za vsakega, ki obvlada osnove rolanja, je letos privabila mnogo več udeležencev kot minula leta in prihajajo tako iz Slovenije kot Evrope. Med njimi so udeležbo napovedale tudi profesionalne rolarske ekipe. Na polmaratonu se bodo med seboj pomerili še tekači na smučeh, ki poleti zamenjajo smuči za tekaške rolke, svoje zmogljivosti pa bodo lahko preskusili tudi ročni kolesarji- handbikeri. 

Za rekreativce je priporočeno, da se tekmovanja udeležijo z vso zaščitno opremo (kolenčniki, zapestniki, komolčniki in čelada). 

Prijave za tekmovalni del so še vedno odprte, zato se lahko prijavite tukaj

Direkten prenos

Celotno prireditev, ki je nastala v sodelovanju Mestne občine Ljubljana, Turizma Ljubljana, Rolerskega kluba Ljubljana in tiskovno agencijo Morel, si bo mogoče ogledati z nabrežin nad Štajersko cesto. Če se prireditve ne boste mogli udeležiti, jo lahko spremljate v živo preko spletne povezave

Vstopnine ni.

Oglejte si tudi